Actualitate

Tot mai mulți clujeni depun online cererile de parcare. Peste 5.400 de cereri, în primele 10 zile din an

Mai multe cereri de parcare au fost depuse anul acesta online decât în orice an anterior. Peste 5.400 de cereri au fost depuse online, dintr-un total de 7.200 de cereri trimise de clujeni în primele 10 zile lucrătoare ale anului.

Tot mai mulți clujeni depun online cererile de parcare. FOTO: Primăria Cluj-Napoca Tot mai mulți clujeni depun online cererile de parcare. FOTO: Primăria Cluj-Napoca

 

 


Aproape 75% din cererile de parcare depuse în primele 10 zile lucrătoare din 2023 au fost înregistrate online și doar un sfert dintre ele au fost depuse fizic, la ghișeele primăriei. 

 


Concret, dintr-un total de 7.273 cereri, 5.416 au fost înregistrate online și doar 1.857 de cereri au fost depuse la punctele de lucru ale Primăriei Cluj-Napoca.

„Numărul cererilor de parcare depuse online a crescut. Cererile de parcare pentru riverani din cartierele municipiului Cluj-Napoca pot fi depuse online de către persoanele fizice cu domiciliul stabil sau reşedinţa în Cluj-Napoca care deţin în proprietate un autoturism cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate sau au în folosinţă un autoturism, respectiv persoanele juridice cu sediul social sau punctul de lucru în Cluj-Napoca cu autoturism în proprietate cu inspecţia tehnică periodică în valabilitate.


În ultimii ani, depunerea online a cererilor pentru parcare a crescut semnificativ, cererile online reprezentând peste 70% din totalul cererilor depuse”, a transmis viceprimarul Dan Trcea, pe rețelele de socializare.

Peste 4.000 de cereri în prima zi lucrătoare din an

Peste 4.000 de clujeni au trimis cereri online în prima zi din an, mai multe decât în prima zi din 2022 sau din 2021. 


„Platforma online ne folosește foarte bine, uitați-vă că în prima zi lucrătoare am avut mai multe cereri depuse online decât anul trecut. Am avut 4.144 de cereri față de 3.700 anul trecut. Deci ne folosește, ne arată că este utilizat de oameni și că merge mai bine”, a afirmat primarul Emil Boc, la un post local de radio. 

Prelungirea și plata abonamentelor de parcare din zona centrală se poate face online. Cererile pentru alocarea unor noi abonamente de parcare pentru riverani pot fi depuse online, pe site-ul Primăriei, www.primariaclujnapoca.ro, la secțiunea Parcări – primariaclujnapoca.ro/parcari/ sau fizic la ghișeele instituției.


Plata impozitelor și eliberarea certificatului de atestare fiscală, cu autentificare, se poate efectua accesând următorul link: e-primariaclujnapoca.ro/taxe/. În vederea autentificării este necesară înscrierea în sistemul electronic al Direcției Impozite și Taxe Locale.

O altă metodă de plată online a impozitelor locale este platforma www.ghiseul.ro.

CITEȘTE ȘI:

Primăria recomandă cetățenilor să nu se înghesuie inutil la ghișeele instituției și să utilizeze variantele online pentru cererile de parcare

Ultimele Stiri
abonare newsletter