Actualitate

4 sfaturi pentru alegerea cămășii bărbătești perfecte pentru muncă (P)

O ținută adaptată specificului muncii tale este, bineînțeles, un aspect extrem de important.

Oricare ar fi profesia pe care o ai, este de la sine înțeles că ai nevoie de o ținută care să îți permită să te simți confortabil, respectând în același timp codul profesiei pe care o ai. Sunt multe profesii în care purtarea unei cămăși este esențială și, se poate spune, chiar inevitabilă, aceasta fiind piesa principală a codului vestimentar impus. Tocmai de aceea este extrem de important să alegi cămașa potrivită, iar în acest articol vei regăsi cele mai utile sfaturi în acest sens.

Ce sarcini trebuie să îndeplinești prin specificul activității?


Atunci când alegi cămașa bărbătească potrivită pentru serviciu, cel mai important este să anticipezi. Alege cămașa care să îți permită să desfășori sarcinile zilnice într-un mod confortabil, dar care să întrunească și aspectul estetic necesar. Pentru că în magazinul MODIVO există o varietate atât de mare de cămăși din care poți alege, cămăși pe care le poți găsi accesând https://modivo.ro/c/barbati/imbracaminte/camasi, este important să îți răspunzi, înainte de toate, la câteva întrebări esențiale: Ce sarcini fizice voi realiza? Voi sta doar în spatele biroului și calculatorului sau va fi nevoie să stau față în față cu clienții firmei? Voi avea vreo întâlnire cu colaboratorii firmei? Va trebui să jonglez între programări, am de alergat și există riscul să transpir? Răspunde-ți la aceste întrebări și vei reuși, cu siguranță, să alegi cămașa potrivită. 

Ce material este potrivit pentru o cămașă bărbătească pentru serviciu?


Nu toate materialele sunt potrivite pentru o cămașă pentru bărbați care să îți ofere confort, eleganță și ce mai este nevoie pentru a te simți bine și pentru a întruni codul vestimentar specific. Un material considerat clasic pentru cămășile bărbătești este considerat bumbacul, însă și acesta vine sub o mare varietate de texturi și croiuri, ceea ce face ca alegerea să fie și mai dificilă. 

Cu toate acestea, preferă bumbacul, de exemplu, atunci când ai o siluetă mai subțire și când ești predispus transpirației. Inul sau poplinul sunt potrivite pentru bărbații mai voluminoși, dar și pentru o ținută mai formală, mai ales atunci când este vorba de utilizarea la birou. 


Tot ce trebuie să faci este să alegi tipul de fibră potrivit pentru morfologia și nevoile tale. 

Ce croi se potrivește cel mai bine?


Oricare ar fi morfologia pe care o ai, croiul cămășii este important. Acesta trebuie să îți asigure, bineînțeles, confortul, dar și să evidențieze avantajele siluetei tale. Așadar, alege cămașa al cărui croi se adaptează perfect morfologiei tale: umeri lați, abdomen proeminent, brațe masive, există multe aspecte pe care să le ai în vedere, dar și multe modele de cămăși în selecția MODIVO din care poți alege. 

Dar culoarea potrivită...care este?


Există culori potrivite și culori mai puțin potrivite atunci când este vorba de ținuta de serviciu. Important este, înainte de toate, să ții cont de specificul activității profesionale, pentru că nu vei vedea niciodată un bancher purtând o cămașă verde cu modele florale, de exemplu. 

Cămașa albă va reprezenta baza oricărei ținute office, fiind potrivită pentru orice tip de morfologie. În același timp, cămășile albastru deschis vor fi un echivalent bun al acestora, adăugând un plus de stil ținutelor. 

Poți alege și culori precum rozul pastelat sau violetul deschis, dar este important să acorzi importanță și altor detalii pentru alegerea cămășii de culoare potrivită: modele în dungi sau carouri, cravata în culoare contrastantă ș.a.

abonare newsletter