Actualitate

Peste 6000 de beneficiari ai misiunii sociale a Arhiepiscopiei Clujului în anul 2012

<p>Arhiepiscopiei Clujului are în desfășurare 21 de proiecte sociale, destinate persoanelor vârstnice, copiilor care sunt în pragul abandonului școlar, dependenților de alcool și droguri, bolnavilor, copiilor cu dizabilități de care au beneficiat, în anul 2011, un număr de peste 6000 de oameni.</p>

Bugetul alocat pentru activitățile misionar-sociale ale anului trecut a fost de 5.288.390 lei, bani proveniți de la bugetul Consiliilor locale și Județene, dar și din donații și sponsorizări venite din partea credincioșilor.

În paralel cu această misiune instituționalizată, prin sprijinul direct al Arhiepiscopiei au beneficiat de ajutore financiare, în anul 2011, 300 de persoane, care aveau nevoie de intervenții medicale sau de tratamente, în valoare de 150.000 lei.

Arhiepiscopia Clujului desfăşoară o lucrare misionară, de asistenţă socială, diaconală şi filantropică prin intermediul Sectorului misionar-social, coordonat de Preasfinţitul Vasile Someşanul. Din anul 2010, Sectorul misionar-social  este  acreditat  de către autorităţile Statului ca furnizor de servicii sociale primare.

Proiectele de viitor vizează finalizarea și punerea în folosință a Centrului de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din Cluj-Napoca, dar și începerea lucrărilor la Centrul Misionar „Sfântul Apostol Andrei” din Cluj-Napoca, Căminul de bătrâni din Baciu, dar și Centrele comunitare pentru tineret de la Câmpenești și Sângeorz Băi.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter