Actualitate

Avertismentul medicilor: artificiile emană SUBSTANȚE CANCERIGENE și OTRĂVURI în aer

Oamenii de știință din Cehia cer interzicerea focurilor de artificii, arătând că acestea emană în aer combinații periculoase de otrăvuri și substanțe cancerigene.

Oamenii de știință din Cehia cer interzicerea focurilor de artificii. FOTO: Pixabay Oamenii de știință din Cehia cer interzicerea focurilor de artificii. FOTO: Pixabay

 

 


Mai mulți oameni de ştiinţă cehi cer interzicerea focurilor de artificii din cauza substanţelor toxice emanate. 

 


Academia de Ştiinţe din Cehia a cerut marţi interzicerea focurilor de artificii din cauza substanţelor „extrem de toxice” pe care le eliberează în aer, transmite EFE. Potrivit Radio Praga, oamenii de ştiinţă avertizează că aceste substanţe sunt dăunătoare atât pentru oameni, cât şi pentru mediu.

Oamenii nu sunt conștienți de pericole

De asemenea, ei cred că majoritatea oamenilor nu sunt suficient de informaţi cu privire la aceste pericole sau, dacă sunt, tind să le subestimeze.


Prin comparaţie, „dacă o companie industrială evacuează astfel de cantităţi de substanţe periculoase, se va confrunta cu proceduri legale şi va fi închisă”, a declarat Petr Kluson, de la Institutul de Procese Chimice al Academiei de Ştiinţe.

„Amestec neobişnuit de otrăvuri şi substanţe cancerigene”

„Dar oamenii inhalează direct acest amestec neobişnuit de otrăvuri şi substanţe cancerigene” emanate de focurile de artificii, a remarcat el.


Pe lângă îmbunătăţirea informării generale cu privire la aceste efecte negative, oamenii de ştiinţă pledează pentru limitarea sau chiar interzicerea totală a utilizării focurilor de artificii.

CITEȘTE ȘI:

CONTROALE la vânzătorii de petarde din Cluj, în pragul Crăciunului. 850 de kilograme de artificii, scoase de pe piață - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter