Actualitate

Director de uzină și un consilier juridic, trimiși în judecată de DNA Cluj. Au primit șpagă în carcase de miel pentru Paște și euro

Directorul unei uzine și un consilier juridic au fost trimiși în judecată de DNA Cluj pentru trafic de influență. Aceștia ar fi primit șpagă mai multe carcase de miel și euro.

Directorul unei uzine și un consilier juridic au fost trimiși în judecată de DNA Cluj pentru trafic de influență. Aceștia ar fi primit șpagă mai multe carcase de miel și euro/ Foto: Direcția Națională Anticorupție - Facebook Directorul unei uzine și un consilier juridic au fost trimiși în judecată de DNA Cluj pentru trafic de influență. Aceștia ar fi primit șpagă mai multe carcase de miel și euro/ Foto: Direcția Națională Anticorupție - Facebook

 

 


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)- Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, pentru trafic de influenţă, a directorului comercial de la Uzina Mecanica Plopeni SA, Bratu Marian, la data faptelor consilier al directorului general al aceleiaşi uzine, şi a unui consilier juridic de la această unitate, Oprişenescu Claudia, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

 


Potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de către DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în cursul lunii aprilie 2022, în calitate de consilier în management al directorului general de la Uzina Mecanica Plopeni SA, inculpatul Bratu Marian, sprijinit de consilierul juridic Oprişenescu Claudia, ar fi pretins şi primit de la un om de afaceri (martor) sume de bani şi alte produse, în schimbul exercitării influenţei asupra directorului general al uzinei, în vederea aprobării unei plăţi, a emiterii unor bilete la ordin şi a continuării raporturilor comerciale pe care uzina le avea cu firma omului de afaceri.

CITEȘTE ȘI:
Procurorii DNA l-au reținut pe fostul șef al IPJ Cluj, Mircea Rus
DNA CLUJ mai ia o palmă peste cap de la JUSTIȚIE

Potrivit sursei citate, Bratu Marian, sprijinit de Oprişenescu Claudia, ar fi pretins de la omul de afaceri 50% din valoarea unui contract de livrare produse de curăţenie (aproximativ 60.000 lei) şi 50% din valoarea contractelor viitoare pe care uzina ar fi urmat să le încheie cu firma omului de afaceri. Ulterior, Bratu Marian, cu ajutorul coinculpatei, ar fi primit, ca mită, pentru sine şi pentru alţii sumele de 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 carcase de miel pentru Paşte (în valoare de aproximativ 6.000 lei).


În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de menţinere a măsurilor asigurătorii, dar şi cu judecarea celor doi inculpaţi în stare de libertate. 

CITEȘTE ȘI:

Un monument istoric din centrul Clujului va fi modernizat. Sediul DNA Cluj, reabilitat din banii Primăriei

Fostul viceprimar Horváth Anna, la trei ani de când a fost săltată de DNA Cluj: „Îmi caut în continuare dreptatea, ea există!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter