Actualitate

Atenție, șoferi! Sute de polițiști, pe drumurile Clujului de sărbători

Clujenii vitezomani sau prea gălăgioși, luați în vizor de polițiști. Peste 200 de polițiști vor fi la datorie în perioada sărbătorilor de iarnă.

Atenție, șoferi! Sute de polițiști, pe drumurile Clujului de sărbători. FOTO: IPJ Cluj Atenție, șoferi! Sute de polițiști, pe drumurile Clujului de sărbători. FOTO: IPJ Cluj

 

 


La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj au fost organizate măsuri suplimentare pentru a preveni incidentele care pot afecta siguranța comunității în perioada minivacanței, recum și pentru a asigura intervenția rapidă în eventualitatea înregistrării unor evenimente de orice natură, aflate în competența de gestionare a polițiștilor.

 


În medie, peste 200 de poliţişti din cadrul structurilor operative vor fi la datorie, zilnic, în această perioadă.

„Menționăm faptul că polițiști rutieri vor fi prezenți pe întreaga rețea de drumuri din județ, pentru a asigura un climat rutier sigur, fluidizarea circulației, evitarea blocajelor și prevenirea accidentelor grave.  Având în vedere că în această perioadă se înregistrează o creștere a valorilor de trafic, rugăm participanții la trafic să manifeste calm și politețe rutieră. 


Pentru descurajarea conducătorilor auto care, în ciuda pericolului la care se expun atât pe ei, cât și pe ceilalți pasageri, aflându-se la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, readucem în atenție că echipajele de poliție rutieră vor acționa constant în aceste zile pentru depistarea acestor situații și aplicarea măsurilor prevăzute de lege.

De altfel, reamintim faptul că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere cu consecințe grave! ”, a transmis IPJ Cluj.


De asemenea, specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase vor efectua activități de verificare și control cu privire la comercializarea articolelor pirotehnice și vor dispune măsurile necesare în acest sens, pentru a preveni orice situație nedorită.

CITEȘTE ȘI:

CONTROALE la obiectivele aglomerate din Cluj-Napoca. Peste 150 de pompieri, gata de intervenție, de sărbători

Ultimele Stiri
abonare newsletter