Actualitate

O româncă vrea să ajungă în finala Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatieri

<p>Prima româncă invitată să îşi demonstreze măiestria la cea mai importantă competiţie mondială din lumea ciocolatei, Anda Calinici, a mărturisit marţi, pentru AGERPRES, care este ingredientul secret al succesului său: pasiunea pentru ceea ce a făcut şi face.<br /> <br />Anda Calinci este o tânără medic psiholog, manager al unei companii IT din Cluj Napoca, pasionată de ciocolată, considerată una din cele mai talentate specialiste în deserturi din România. <br /> <br />'Când a trebuit să completez formularul pentru concurs am scris de ce mergem acolo: ca să câştigăm locul întâi şi să ajungem în marea finală a Campionatului Mondial al Maeştrilor Ciocolatei care va avea loc în octombrie la Paris', a mărturisit Anda Calinici.</p>

Aceasta este o tânără de 31 de ani, născută în Galaţi, venită la studii în Cluj Napoca, unde acum este un psiholog de succes, ocupând poziţia de manager la o companie IT, unde este 'în egală măsură, psiholog şi IT-ist'. I-au plăcut de când era mică dulciurile şi prăjiturile şi după ce a furat meserie de la bunica ei, s-a pus pe treabă şi încă din studenţie a decis să dea curs imaginaţiei modelând frişcă, ciocolată şi ingrediente foarte fine, care nici măcar nu se găsesc în România şi pe care şi le comandă din America Latină, printr-un furnizor din Anglia.

'Îmi place foarte mult ceea ce fac. Am un laborator la mine acasă, zilnic lucrez şi exersez câteva ore pe zi. Am foarte mare grijă la detalii, iar când lucrez cei de acasă ştiu că nici măcar nu pot să păşească în jurul meu', aşa se antrenează zilnic Anda Calini de câţiva ani buni, pe drumul spre succes.

abonare newsletter