Actualitate

Vremea până la finalul anului. Ce temperaturi vor fi de Crăciun și Revelion?

Vremea va fi caldă în ultima lună din an și cu precipitații peste media în această perioadă, potrivit unei prognoze ANM pentru următoarea lună.

Vremea până la finalul anului. FOTO: Facebook/ Emil Boc Vremea până la finalul anului. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat estimările meteorologice pentru intervalul 5 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023. Temperaturile se vor menține pe toată durata lunii peste media specifică perioadei, dar vor apărea și precipitații.

 


Săptămâna 5 decembrie – 12 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 12 decembrie - 19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.


Săptămâna 19 decembrie – 26 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămâmă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.


Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF - Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

CITEȘTE ȘI:

Atenție, șoferi! Vizibilitate redusă și polei pe mai multe drumuri din Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter