Actualitate

Vulpe lovită de mașină și abandonată, în Florești. A fost capturată după mai multe zile de agonie. VIDEO

O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești.

O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești/ FOTO: captură ecran Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB/Facebook O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, a fost salvată după mai multe zile de agonie, în comuna Florești/ FOTO: captură ecran Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB/Facebook

 

O vulpe care a fost rănită în urma unui accident rutier, în comuna Florești. Animalul a fost salvat după mai multe zile de agonie.


 

Animalul s-a refugiat într-un garaj și de acolo a fost preluată de voluntarii Organizației și pompierii din Florești. Salvatorii au ridicat mașina pentru a salva animalul. După prinderea acestuia, animalul a fost dus la USAMV.


„O situație care putea fi evitata dacă simțul civic și respectul pentru animale ar fi condus persoana care a accidentat această vulpe in comuna Florești. Putea sa anunțe la 112 sau direct autoritatea locală.

Ea a fost găsită după multe zile de la producerea accidentului rutier, cauza cea mai probabilă a fracturii deschise si foarte veche pe care o avea.


Acțiunea de capturare a durat aproape o zi și a fost posibilă doar cu sprijinul ISU Cluj, prin Detașamentul Florești, cărora le mulțumim foarte mult și de acesta data!

Nu ne putem bucura pe deplin, dar putem spune ca am  avut ceva de învățat cu toții și speram să fie mai bine data viitoare!”, a transmis Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului - OPMCB.


 

Apelul OPMCB: „Nu rămâneți nepăsători”

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului face din nou apel la oamenii care sunt martori la accidente în care sunt implicate și animale sălbatice sau dacă observă unul rănit.


Ei le transmit să nu rămână nepăsători și să apeleze la OPMCB sau la 112 în aceste situații:

„Nu rămâneți nepăsători, sunați la 112 sau la noi atunci când găsiți animale sălbatice în pericol, ajutați DOAR când este cazul, dar LĂSAȚI IEZII DE CĂPRIOARE ÎN PĂDURE!! Multe persoane au luat pui de căprior, cu toate că erau informați să nu facă asta.

Preluarea animalelor din sălbăticie și manevrarea lor se fac doar cu temei serios.

Aceste fapte pot să constituie braconaj și nu se fac de distracție, cum au fost alte cazuri recente!”, a transmis OPMCB.

Sursa video: OPMCB 

CITEȘTE ȘI:

Vulpe lovită de mașină, salvată de pe marginea drumului, pe Valea Chintăului - FOTO

Pui de vulpe rănit grav, găsit într-un șanț din Florești! Animalul a fost salvat și îngrijit. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter