Actualitate

Colete cu o substanță cu grad mare de risc, găsite pe Aeroportul Cluj. Urmau să ajungă în SUA FOTO

Două colete cu substanțe dopante, care urmau să fie expediate în SUA prin intermediul unei firme de curierat, au fost depistate pe Aeroportul Internațional din Cluj.

Colete cu substante dopante depistate de vamesii Aeroportului Cluj/ FOTO: captură Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj Colete cu substante dopante depistate de vamesii Aeroportului Cluj/ FOTO: captură Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj

 

 

Coletele „problemă”, depistate după un control de rutină

 


Vameșii din cadrul serviciului de frontieră al Aeroportului „Avram Iancu” din Cluj au depistat, miercuri, două colete cu substanțe dopante ce urmau să fie exportate în Statele Unite ale Americii. 

„În data de 16 noiembrie 2022, în urma unui control fizic efectuat de către inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Cluj Napoca – Direcția Vamală Regională Cluj, asupra coletelor pregătite pentru export de către o firmă de curierat rapid, au fost identificate două colete care urmau să fie expediate în SUA în care au fost găsite substanţe dopante cu grad mare de risc, respectiv 20 fiole conținând substanța Genotropină (Somatotropina)”, informează Autoritatea Vamală Română, printr-un mesaj publicat pe pagina de Facebook.


Fiole cu substanțe dopante/ captură foto  Autoritatea Vamală Română Facebook.com

Întrucât substanța este supusă reglementărilor legale privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc, fiolele au fost reținute și predate organelor de cercetare competente în vederea continuării cercetărilor. 

CITEȘTE ȘI:

Trei persoane, reținute pentru trafic de droguri de mare risc, la Cluj. DIICOT a ridicat peste 12 kilograme de substanţe

Ultimele Stiri
abonare newsletter