Actualitate

Controale în discotecile din Cluj! Arafat: „Prevenirea rămâne cea mai bună soluţie” VIDEO

Cluburile, discotecile și sălile de evenimente din Cluj, București și Iași, au fost luate la control de autorități. Problema, supraaglomerarea spațiilor.

Cluburile, discotecile și sălile de evenimente din Cluj, București și Iași, au fost luate la control de autorități. Problema, supraaglomerarea spațiilor./ FOTO: arhivă IPJ Cluj Cluburile, discotecile și sălile de evenimente din Cluj, București și Iași, au fost luate la control de autorități. Problema, supraaglomerarea spațiilor./ FOTO: arhivă IPJ Cluj

 

 


40 de cluburi, discoteci și săli de evenimente din Cluj, București și Iași au fost controlate de autorități.

Un local din Cluj s-a ales cu amendă din cauză că nu avea autorizație la incendiu

„Tot pentru depășirea numărului maxim de utilizatori, la un alt obiectiv din județul Cluj, care nu se încadrează în criteriile stabilite pentru oprirea funcționării, a fost aplicată amenda de 50.000 lei pentru nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu și constatarea pierderii valabilității acestui act de autoritate”, a transmis ISU Cluj.


„Am solicitat colegilor din cadrul ISGU să organizeze ample acţiuni de verificare în ce priveşte zonele cu aglomerări mari de persoane, cum ar fi discoteci, cluburi, săli de evenimente. Am urmărit două aspecte principale, fără să ne limităm la ele, primul fiind excederea numărului persoane aflate în interior comparativ cu numărul permis în documentele amplasamentului, al doilea fiind accesibilitatea neîngrădită la ieşirile de urgenţă”, a anunţat, duminică după amiază, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cluburile, discotecile și sălile de evenimente din Cluj, București și Iași, au fost luate la control de autorități. Problema, supraaglomerarea spațiilor/FOTO: ISU Cluj

Controalele neanunțate de IGSU în cluburi, discoteci şi săli de evenimente au dus la suspendarea activităţii şi amendarea a patru agenţi economici care administrează cluburi, discoteci sau săli de evenimente care reunesc un număr mare de persoane, sancţiunile fiind aplicate pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de participanți.


„Au fost controlate 40 de obiective. În urma acţiunii, la patru dintre aceste obiective, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu prin depăşirea numărului de utilizatori a fost aplicată amendă în valoare de 100.000 de lei ca sancţiune principală şi sancţiunea complementară de oprire a funcţionării pentru o perioadă de 60 de zile, sancţiune prevăzută de Legea 307 privind apărarea împotriva incendiilor”, a declarat, la rândul său, generalul de brigadă Benone Duduc, adjunct al inspectorului general al IGSU.

Cluburi din București și Iași, amenzi record

Trei dintre cele patru obiective controlate funcţionează în municipiul Iaşi, al patrulea fiind situat în Bucureşti. La acestea au fost constatate probleme cu privire la numărul de persoane primite în interior, dar şi cu privire la asigurarea căilor de evacuare în caz de urgenţă.


Un al cincilea club cu suprafaţă mai mică de 200 de metri pătraţi a primit amendă de 50.000 de lei pentru că avea autorizaţia de securitate la incendiu expirată, dar şi pentru că administratorul a permis accesul, într-un spaţiu situat la subsol, cu o singură ieşire, al unui număr aproape dublu de persoane faţă de cel avizat. Clubul nu poate fi închis, având suprafaţă de sub 200 de metri pătraţi, legea prevăzând suspendarea activităţii pentru spaţiile care depăşesc această suprafaţă.

Un alt club din Capitală a fost amendat cu 30.000 de lei pentru depăşirea numărului de utilizatori, însă acesta nu era cu peste 10% mai mare decât cel avizat.


Sursă video: ISU Cluj

CITEȘTE ȘI:

Petrecere ILEGALĂ cu 50 de persoane, sâmbătă noaptea în Cluj-Napoca. Jandarmii au „spart” cheful

Raed Arafat nu se simte vinovat de tragedia din Colectiv. „Am făcut tot posibilul”

Șapte ani de la Colectiv, cea mai mare tragedie din 1989 încoace! 30 octombrie - Ziua pacientului cu arsuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter