Actualitate

Zbor Wizz Air de pe Aeroportul Cluj, anulat din cauza grevei generale din Belgia. Atenționare de călătorie pentru români

Greva generală din Belgia a dus la anularea zborurilor de pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”.

Greva generală din Belgia a dus la anularea zborurilor de pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”/ FOTO: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj/ fACEBOOK Greva generală din Belgia a dus la anularea zborurilor de pe mai multe aeroporturi din Europa, inclusiv de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu”/ FOTO: Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj/ fACEBOOK

 

 


Serviciile publice din Bruxelles şi în restul Belgiei au fost perturbate miercuri dimineaţă de greva la nivel naţional declanşată de sindicate pe fondul creşterii facturilor la energie.

 


Mai multe zboruri au fost anulate din cauza grevei generale. Inclusiv un zbor de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj-Napoca a fost anulat.

Zborul operat de Wizz Air care trebuia să decoleze la ora 18:00 spre Charleroi a fost anulat.


„Avem un singur zbor spre Charleroi anulat. Nu avem alte zboruri anulate”, a declarat pentru monitorulcj.ro David Ciceo, Director General al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Zbor spre Charleroi, anulat/ FOTO: airportcluj.ro

În aceeași situație este și zborul de întoarcere, care era programat să ajungă în Cluj la ora 23:35.


Zbor de la Charleroi spre Cluj, anulat/ FOTO: airportcluj.ro

Sindicaliștii cer salarii mai mari 

Iniţiată de cea mai mare confederaţie sindicală din Belgia, FGTB (socialistă), greva este sprijinită de sindicatul CSC (creştin). Aceste două sindicate consideră această grevă un mijloc de presiune pentru a obţine creşteri salariale în anumite sectoare. FGTB a cerut „modificarea legii privind norma salarială” care fixează un cadru considerat prea constrângător în negocierile naţionale cu patronatul.

În schimb, sindicatul CGSLB (liberal) preferă să vorbească despre „o zi de acţiune” mai degrabă decât de grevă generală şi afirmă că „susţine protestul social amplu contra crizei puterii de cumpărare”.

Potrivit mai multor reprezentanţi ai sindicatelor, vor exista „sute de pichete de grevă” în faţa anumitor administraţii şi a întreprinderilor.


Ministerul Afacerilor Externe a informat, marți, cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Belgiei că miercuri este programată o grevă generală în numeroase sectoare de activitate.

MAE recomandă urmărirea paginilor web ale celor două aeroporturi principale, Zaventem şi Charleroi - https://www.brusselsairport.be/fr/passengers/flights/dparts#https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/greve-nationale-du-9-novembre-2022-perturbations-attendues.

Totodată, pentru circulaţia trenurilor se recomandă urmărirea paginii web https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike, iar pentru informaţii referitoare la transportul public în Bruxelles - https://www.stib-mivb.be/index.htm?l=fr şi https://www.delijn.be/fr/.

 

CITEȘTE ȘI:

Atenţionare de călătorie pentru românii care călătoresc în Belgia. Grevă generală care poate afecta transportul aerian

Ultimele Stiri
abonare newsletter