Actualitate

(P) Istoria pariurilor sportive

Cele mai vechi înregistrări de pariuri sportive datează de peste 2.000 de ani. Grecii iubeau sportul, iar acest lucru i-a determinat să înceapă Jocurile Olimpice - le-au introdus în lume și odată cu competiția au venit primele pariuri.

Sursa foto - Pixbay.com Sursa foto - Pixbay.com

De la Greci, s-a răspândit la Romani, care se bucurau să parieze pe luptele gladiatorilor. Romanii au fost primii care au legalizat pariurile sportive. De atunci, jocurile de noroc au continuat să se răspândească în întreaga lume. 

Odată cu progresele tehnologice, pariurile s-au mutat într-un nou tărâm - cazinourile online. Sporturile virtuale, precum și sporturile electronice, au extins opțiunile pentru pariori. Plasarea pariurilor este acum accesibilă prin intermediul caselor de pariuri online. Oamenii își pot plasa pariurile online și pot viziona meciuri sportive prin streaming live, toate din confortul casei.


Este foarte important să nu faceți o greșeală în alegerea site-urilor și să nu dați peste escroci. De exemplu, unul dintre site-urile de încredere este Bet365. Puteți afla mai multe făcând clic pe linkul Bet365.

Într-o etapă ulterioară, jocurile de noroc au devenit populare în Anglia datorită curselor de cai. Pariurile pe cai au fost o distracție preferată a elitei. În curând a sărit oceanul în SUA și a câștigat teren rapid. Cu toate acestea, Europa a rămas una dintre cele mai mari piețe de pariuri.


ANGLIA

Pariurile au fost dintotdeauna informale. În secolul al 16-lea și al 17-lea în Marea Britanie pariurile de curse de cai au fost populare, dar numai disponibile pentru aristocrație. Doar proprietarii de cai puteau plasa pariuri pe rezultatele curselor private.


Abia după Carol al II-lea, pariurile pe cursele de cai au început să devină accesibile publicului larg. Pasiunea sa pentru acest sport a atras mulțimi mai masive și mai ambițioase care au depășit barierele sociale.În acea etapă, proprietarii de pub-uri au promovat sportul, iar apoi au devenit în mod natural primele case de pariuri. 

Curând a devenit evident pentru guvernul Britanic că jocurile de noroc în imediata apropiere a alcoolului au dus la unele consecințe dezastruoase și la ruinarea multor oameni. Guvernul a interzis jocurile de noroc în pub-uri, iar acest lucru a dus la deschiderea magazinelor de pariuri.


STATELE UNITE ALE AMERICII

Neoficial jocurile de noroc au existat pentru o lungă perioadă de timp înainte de a deveni oficial legale. Pariurile pe cai au fost cele mai populare, dar doar elita a fost cea care a avut capitalul financiar pentru a se putea bucura de ea. Jocurile de noroc au servit ca o formă de divertisment pentru domni. Odată cu creșterea baseball-ului profesionist în 1876, pariurile sportive tradiționale au venit în prim-plan.


Foarte repede, jocul a început să devină influențat de jocurile de noroc, cu echipe întregi care aranjau meciuri. Cu toate acestea, chiar dacă puteai plasa pariuri ocazionale, jocurile de noroc nu erau încă legale în acea etapă. Oamenii nu au văzut-o ca pe ceva mai mult decât o distracție ocazională.

Apoi, în 1931, pariurile sportive au devenit legale, în special în cazinourile din Las Vegas. Problema a fost că a trebuit să intri într-un cazinou pentru a plasa pariurile fizic.Acest decalaj în piață a fost umplut cu bucurie de către gloata care a oferit pariuri sportive și numărul de jocuri cot la cot. A fost modul în care majoritatea oamenilor au plasat pariuri sportive timp de mulți ani în SUA. Nu erau legale, dar polițiștii au avut tendința să închidă ochii.

Problema era că dacă se întâmpla să pariezi cu o casă de pariuri necinstită, nu aveai nicio cale de atac prin lege. Odată cu trecerea timpului, regulile au fost relaxate, iar guvernele s-au îndreptat spre legalizarea jocurilor de noroc. Jocurile de noroc sunt acum legale și disponibile în majoritatea regiunilor lumii. Popularitatea jocurilor de noroc sportive a crescut odată cu numărul de evenimente pe care oamenii pot paria. 

CITEȘTE ȘI:

(P) Cum să faci bani cu pariurile sportive?

Ultimele Stiri
abonare newsletter