Actualitate

MAE le cere românilor care se află în Rusia să părăsească țara „cât mai curând”

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut cetățenilor români care se află în Rusia să părăsească țara cât mai curând.

MAE le cere românilor care se află în Rusia să părăsească țara „cât mai curând posibil”/ Foto: pixabay.com

 

 


Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le-a cerut cetățenilor români care se află în Rusia să părăsească țara cât mai curând și să evite călătoriile neesenţiale în Federaţia Rusă.

 


Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Federaţiei Ruse să manifeste atenţie sporită, să evite locurile în care sunt prezente adunări publice sau aglomerări mari de persoane şi să nu se angajeze în desfăşurarea unor eventuale acţiuni de protest sau alte manifestaţii care pot genera violenţe stradale.

De asemenea, ministerul român reiterează recomandarea adresată şi anterior cetăţenilor români care se află pe teritoriul Federaţiei Ruse să îşi înregistreze neîntârziat prezenţa prin intermediul platformei www.econsulat.ro, disponibilă atât de pe PC sau laptop, cât şi de pe telefonul mobil.


Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Moscova: +7 499 143 0427; +7 499 143 0350, al Consulatului General al României la Sankt Petersburg: +7812 3126141 şi al Consulatului General al României la Rostov pe Don: +7 (863) 283 10 15, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Moscova: +7 916 017 9882, precum şi telefoanele de urgenţă ale oficiilor consulare la Sankt Petersburg: +7 965 777 43 38 şi Rostov pe Don: +7 (909) 437 72 22.


 

CITEȘTE ȘI:

Comisia Europeană propune un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei: „Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei”

Atenţionare de călătorie pentru românii care călătoresc în Franța. Grevă generală a mai multor sindicate

Etichete: rusia razboi mae romania
Ultimele Stiri
abonare newsletter