Actualitate

Slujbă religioasă la capela Spitalului de Boli Infecțioase Cluj! Pacienții se roagă la moaștele Sfântului Irodion de la Lainici. FOTO

Binecuvântarea arhierească la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, făcută de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului. Pacienții se roagă la moaștele Sfântului Irodion de la Lainici.

Slujbă religioasă la capela Spitalului de Boli Infecțioase Cluj, susținută de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei / Foto: Facebook - Mitropolia Clujului, Maramureșului și a Sălajului

 

 


Luni, 26 septembrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a efectuat o vizită pastorală la Capela „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, a binecuvântat racla care adăpostește o părticică din moaștele Sfântului Cuvios Irodion de la Lainici și a sfințit icoana cu chipul sfântului, anunță Mitropolia Clujului, Maramureșului și a Sălajului.


Moaștele au fost dăruite capelei spitalului de către Mănăstirea Lainici.

„La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, vorbindu-le celor prezenți despre Doctorul cel Mare al trupurilor şi al sufletelor noastre, Mântuitorul Iisus Hristos, spunând că El lucrează prin oameni, prin doctorii cei mici. Totodată, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care își ajută aproapele aflat în nevoie și pun în aplicare una din faptele milei trupești: a-i ajuta pe cei bolnavi. Alături de ierarh au slujit consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru-Constantin Ciui, preotul de slujire caritativă din cadrul spitalului – pr. Cosmin Florin Biriș și preotul Ioan Tănase Chiș, de la Parohia „Sfântul Proroc Daniel” din Florești”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.


Slujba a fost oficiată în prezența managerului spitalului, ec. Ioan Mureșan, a cadrelor medicale și universitare, precum și a altor credincioși.

Capela Spitalului de Boli Infecțioase

Capela Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, ocrotită de Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan, a fost amenajată la începutul anilor ’90, la demisolul instituției medicale, de pe strada Iuliu Moldovan, nr. 23.


În perioada 2016-2017, capela a fost reamenajată și împodobită cu pictură, fiind sfințită la data de 24 mai 2017, de către Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Din luna mai a anului 2016 până în prezent, preot de slujire caritativă este pr. Cosmin Florin Biriș, care este și consilier juridic în cadrul spitalului.

CITEȘTE ȘI:

Descoperire RARĂ făcută de un profesor de la UBB în podul unei biserici. Peste 150 de cărţi de 1.200 de ani vechime

Bani pentru biserici. 3 milioane de lei de la Primăria Cluj-Napoca pentru noi lăcașuri de cult

Ultimele Stiri
abonare newsletter