Actualitate

A început anul Dragonului în Asia. Ce ne rezervă astrele?

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/24/12 anul dragonului.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Anul chinezesc a început ieri şi se va încheiea în data de 9 februarie 2013 şi corespunde anului Dragonului de apă.</p>

Un an al Dragonului este un an tumultuos, plin de evenimente neprevăzute şi de provocări, dar pe care elementul apă le va mai domoli. Va semăna adeseori cu o furtună pe mare, intensă, aprigă, plin de valuri mari, dar care trece ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

În acest an trebuie să evităm gesturile bruşte, nebuneşti, pentru că Dragonul le poate amplifica şi mai mult energia negativă. Luptele pentru putere vor fi la ordinea zilei, conflictele între adversari pot fi periculoase, de aceea trebuie să evităm tensiunile şi contradicţiile, pentru ca pot degenera.

E un an al începutului, al curajului şi iniţiativei, deci este bine să pornim pe căi noi, nebătătorite, pe cont propriu. Este un an benefic pentru cei care vor să schimbe ceva, să pornească pe alt drum decât până acum, să încerce domenii nemaâncercate! Este un an al pionierilor, al temerarilor, al celor cu spirit eroic, al deschizătorilor de drumuri, dar care trebuie să-şi ţină sub control agresivitatea şi impulsivitatea. Este anul celor care vor să-şi depăşească limitele, să încerce altceva decât tot ce au facut înainte.

E o perioadă bună pentru cei care vor să se descătuşeze, să iasă din anonimat, să lupte cu propriile temeri şi inhibitii. E un an în care nu vom suporta uşor rutina, nici banalul, nici monotonia, de aceea avem nevoie permanent de ceva nou şi atractiv la orizont. Dacă nu ni se oferă mereu provocări, le vom căuta singuri, dar trebuie să le alegem cu cap, nu să ne aventurăm nebuneşte sau orbeşte spre perspective periculoase, deoarece este şi un an al gesturilor riscante!

Războaiele ne bat la uşă


Poate fi un an tensionat în relaţia cu lumea, scandalurile pot apărea de la orice, războaiele de la nivel micro până la nivel macro pot fi frecvente. Este anul în care vom dori să ne afirmăm, să ieşim în frunte, să ne remarcăm, ca atare este un an benefic celor cu veleităţi de lider sau celor care vor să iasă în faţă pentru prima oară prin realizări deosebite sau prin acte de curaj.

Poate fi şi anul multor greşeli care au la origine impetuozitatea, graba, agresivitatea, furia, lipsa de măsură şi de cumpătare, nervozitatea, tupeul.

E un an al conflictelor, în care fiecare trebuie să învăţăm să reacţionăm echilibrat la conflicte, dispute şi contradicţii, pentru a nu le transforma în motiv de război cu ceilalţi. Un gest necugetat din acest an poate avea efecte distructive, ca atare trebuie să avem grijă să chibzuim serios orice pas. Într-un an dragon trebuie să avem curaj de a acţiona, de a începe, de a porni lucruri noi, să ne canalizam corect energiile, să evitam disputele periculoase şi riscurile, nervii şi graba.

abonare newsletter