Actualitate

Când scăpăm de frig și ploi? Temperaturile minime din această săptămână coboară la 3 grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 19 septembrie-2 octombrie. Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne rece în această săptămână.

Vremea va rămâne rece în această săptămână/ FOTO: pixabay.com Vremea va rămâne rece în această săptămână/ FOTO: pixabay.com

 

 


ANM  a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni (19 septembrie-2 octombrie). Conform meteorologilor, în această săptămână temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele specifice perioadei.

 


După data de 24 septembrie temperaturile cresc cu aproximativ 5 grade, iar la munte sunt anunțate ninsori.

Vremea în Transilvania

Până în data de 24 septembrie media temperaturilor se va menține mult sub cea specifică perioadei și se va situa între 13 și 15 grade a maximelor și între 3 și 5 grade a minimelor. 


În următoarele patru zile maximele termice vor crește cu aproximativ 5 grade. Creșterea minimelor se va produce între 26 și 28 septembrie și va fi de 6 grade. În următorul interval regimul termic va fi relativ staționar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată între 19 și 23 septembrie, precum și între 26 septembrie și 2 octombrie.

Vremea la munte

Vremea va fi mult mai rece decât în mod normal la această dată până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va avea variații între 4 și 8 grade, iar a minimelor va coborî ușor sub pragul de îngheț. 


În următoarele două zile se va încălzi cu aproximativ 4...5 grade, apoi nu vor mai fi variații termice importante. Temporar va ploua aproape zilnic, iar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1600 m, trecător, se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

 

CITEȘTE ȘI:

NINGE la Vlădeasa! Prima zăpadă s-a așternut deja în Cluj, la cota 1.400 - FOTO/ VIDEO

COD GALBEN de inundații pe râurile din Cluj! Se pot depăși cotele de apărare

Ultimele Stiri
abonare newsletter