Actualitate

Un autobuz, un tramvai, o mașină și o bicicletă „s-au luat la întrecere”. Ce mijloc de transport a fost cel mai rapid?

Un autobuz, un tramvai, o maşină şi o bicicletă au făcut concurs în traficul din Oradea, ca să vadă cine este mai rapid.

Un autobuz, o mașină și o bicicletă „s-au luat la întrecere”. FOTO: Cristian Silaghi Un autobuz, o mașină și o bicicletă „s-au luat la întrecere”. FOTO: Cristian Silaghi

 

 


Un concurs inedit a fost organizat vineri, 16 septembrie, la Oradea.

 


Competiţia a fost organizată de compania locală de transport în comun - Oradea Transport Local SA, cu scopul de a vedea cine e mai rapid în trafic: autobuzul, tramvaiul, maşina sau bicicleta. Startul s-a dat în capătul oraşului spre Băile Felix. Toate cele patru vehicule au pornit deodată şi din acelaşi loc, la ora 10 dimineaţa, când traficul în Oradea este încă destul de aglomerat, scrie Adevărul.

Din partea societății de transport în comun au concurat autobuzul şi tramvaiul care traversează întregul centru al oraşului, pe acelaşi traseu, în timp ce orădeanul care a ales să meargă pe bicicletă și șoferul din autoturism au avut libertatea să-și aleagă variantele pe care le consideră cele mai rapide spre punctul de întâlnire pentru cele patru vehicule.


Cine a ajuns primul la destinație?

Prima ajunsă la destinație a fost bicicleta, care a avut de traversat zonele cele mai aglomerate, însă a parcurs traseul în 12 minute şi 5 secunde.

Tramvaiul a făcut drumul în 19 minute şi 11 secunde.


Autobuzul a avut un timp de 29 minute şi 55 secunde.

Mașina a ajuns la destinație ultima, după 37 minute şi 50 de secunde.


Concursul s-a organizat în cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, o campanie anuală în care cetăţenii sunt încurajaţi să opteze pentru transportul public și alte soluții de transport curate și inteligente, în Oradea fiind la a treia ediţie. Toate competiţiile au fost câștigate până acum de biciclişti.

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc îi provoacă pe clujeni SĂ RENUNȚE la mașină pentru o lună. „La Cluj, sportul este la el acasă. Vă invit să ne alăturăm acestui challenge”

Ultimele Stiri
abonare newsletter