Actualitate

Lady Antebellum l-a „bătut” pe Eminem

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/15_ziua/grammy-castigatorii.jpg" border="0" alt="Lady Antebellum" title="La ediţia din acest an a Premiilor Grammy, trioul Lady Antebellum a cîştigat cinci trofee, iar Lady Gaga nu a ratat şansa de a şoca din nou" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Grupul american de country-pop Lady Antebellum a fost marele câştigător al celei de a 53-a ediţii a Premiilor Grammy. Eminem, marele favorit, a primit doar două distincţii.</p> <p>Lady Antebellum, trio-ul originar din Nashville, format în 2006, a plecat duminică de la Staples Center, unde a avut loc gala de decernare a Premiilor Grammy, cu cinci premii.</p> <p>Formaţia a obţinut premiul pentru cel mai bun disc single, cel mai bun cântec, cel mai bun grup country, cel mai bun cântec country şi cel mai bun album country – “Need You Now”.</p> <p>Grupul Lady Antebellum l-a învins pe marele favorit al serii, rapperul Eminem, care a fost nominalizat la zece categorii, dar a câştigat doar două trofee: cel mai bun album rap pentru “Recovery” şi cea mai bună interpretare solo pentru “Not Afraid”, relatează Agerpres.</p> <h4>Justin Bieber, rămas cu “buza umflată”</h4> <p>Celălalt mare perdant al serii a fost canadianul Justin Bieber, protejatul cântăreţului Usher şi preferatul adolescenţilor, favorit la categoria revelaţia anului. El a fost învins de cântăreaţa şi contrabasista americană de jazz Esperanza Spalding, în vârstă de 26 de ani. Este prima oară în ultimii 35 de ani când o artistă de jazz este distinsă la categoria „revelaţia anului”.</p>

Premiul pentru cel mai bun album i-a revenit grupului canadian de rock independent Arcade Fire, pentru “The Suburbs”. Bruno Mars, originar din Hawai, nominalizat la şapte categorii, a fost şi el depăşit de Lady Antebellum, câştigând doar trofeul pentru cea mai bună interpretare masculină, pentru succesul său “Just the Way You Are”.

Lady Gaga a şocat din nou

Lady Gaga şi-a reconfirmat succesul la public primind trei trofee: cea mai bună interpretare pop feminină, pentru “Bad Romance”, cel mai bun album vocal pop – “The Fame Monster” şi cel mai bun clip video în format scurt - “Bad Romance”. Excentrica solistă a „eclozat” dintr-un ou uriaş ce a fost transportat pe scenă, unde cântăreaţa americană a interpretat noul ei single, intitulat „Born This Way”.


Distincţia pentru cel mai bun album rock a fost acordată grupului Muse, pentru “The Resistance”, Rihana a câştigat titlul la categoria dance cu “Only Girl (in the world)”, iar britanicii de la La Roux au plecat cu trofeul pentru disc electronic. DJ-ul francez David Guetta a câştigat al doilea an consecutiv premiul la categoria cel mai bun remix, pentru noua versiune a “Revolver” (Madonna).

La cea de-a 53-a ediţie a Premiilor Grammy au mai participat şi Bob Dylan, Barbra Streisand şi Mick Jagger.

Ultimele Stiri
abonare newsletter