Actualitate

Pelerinaj la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla organizează Pelerinajul eparhial din 14-15 august la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major (str. Romul Ladea, nr. 6).

 

Preasfințitul Părinte Claudiu invită și în acest an credincioșii să continue tradiția urmată de-a lungul generațiilor, cu adâncă evlavie, în Biserica Română Unită și în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului:


„Reînnoim invitația de a ne reuni în rugăciune, asemeni Sfinților Apostoli la Adormirea Maicii Domnului, în număr cât mai mare, la programul pregătit împreună cu Surorile Congregației Maicii Domnului. O vom cinsti pe Maica Domnului, vom afla adăpost sub privirea ei iubitoare, răspuns cererilor, alinare suferințelor și îndrumare bună pe calea vieții”.

Programul pelerinajului cuprinde o noapte de rugăciune, din 14 august seara până în ziua măritei Sărbători a Adormirii Maicii Domnului, 15 august, când, de la ora 10.00, va fi celebrată Sfânta Liturghie arhierească de către Episcopul eparhial de Cluj-Gherla împreună cu preoți de pe întreg cuprinsul eparhiei.


În cadrul celebrării Sfintei Liturghii Arhierești din Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Claudiu va sfinți Icoana patronală a Sanctuarului: „Maica Sfântă – mângâierea celor ce plâng”, care să rămână la această binecuvântată Mănăstire, ca semn al prezenței Preasfintei Fecioare Maria, un semn de viață, de credință și de speranță pentru tineri, pentru familii și pentru cei vârstnici. La sfârșitul dumnezeieștii Liturghii se va face și lansarea monografiei istorice Surorile Congregației Maicii Domnului: un veac de mărturie catolică (1921-2021).

Orice pelerin care va poposi la Mănăstirea consacrată Maicii Sfinte din Cluj-Napoca va întâlni aici, prin Icoana binecuvântată și luminată de har, privirea iubitoare a Preasfintei Mame, va putea să-i aducă cereri și rugăciuni, să se închine celei care, cu puterea dată ei de Dumnezeu, „a strivit capul șarpelui”, să afle mângâiere și ajutor în nevoile și necazurile vieții.


Maică Sfântă, mângâierea celor ce plâng, roagă-te pentru noi!

Programul Pelerinajului Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca


14 AUGUST
18.00   Slujba Vecerniei; Paraclisul Maicii Domnului
20.00   Rugăciunea Sfântului Maslu
21.30   Adorație Euharistică
22.30   Sfânta Liturghie
00.30   Calea Crucii a familiilor; Coronița Îndurării Divine
 2.00   Acatistul Maicii Domnului
 3.00   Rugăciunea Rozariului de bucurie
 4.00   Rugăciunea Rozariului de lumină
 5.00   Rugăciunea Rozariului de durere
 6.00   Rugăciunea Rozariului de mărire

15 AUGUST
9.00   Rozariul
10.00   Sfânta Liturghie Arhierească
Rugăciunile pentru dobândirea Indulgenței plenare
Sfințirea Icoanei Maicii Domnului – Icoana patronală a Sanctuarului
Lansarea Monografiei istorice – Surorile Congregației Maicii Domnului: un veac de mărturie catolică (1921-2021)

CITEȘTE ȘI:

Papa Francisc cere „toleranță zero” asupra abuzului minorilor în Biserica Catolică. Peste 210.000 de copii agresați în ultimii 70 de ani

Troc între Biserica Greco-Catolică şi Primăria Cluj pentru amenajarea unui parking subteran în Piaţa Cipariu. Ce pierde şi ce câştigă fiecare. Actuala parcare supraterană va dispărea

Weekend plin la Cluj! Recomandări pentru o minivacanță în siguranță

Ultimele Stiri
abonare newsletter