Actualitate

Mesaje RO-ALERT, în mai multe localități din Cluj! COD PORTOCALIU de ploi torențiale, grindină și vijelie

Locuitorii din mai multe localități din județul Cluj au primit mesaje Ro-Alert de furtună. Aceste localități se află sub Cod portocaliu de furtună.

Locuitorii din 10 localități din județul Cluj au primit mesaje Ro-Alert de furtună/ Foto: pixabay.com Locuitorii din 10 localități din județul Cluj au primit mesaje Ro-Alert de furtună/ Foto: pixabay.com

 

UPDATE ORA 15:06


A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteo preconizate COD Portocaliu în intervalul 14:55-16:00. Astfel, avertizarea vizează comunele Apahida, Cojocna, Feleacu, Tureni, Aiton și Ploscoș.

Știrea Inițială


Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj  a anunțat că în 5 localități din județul Cluj au fost emise mesaje Ro-Alert cu privire la un cod portocaliu de furtună. 

„A fost emis un mesaj de avertizare prin sistemul RO-ALERT pentru zonele peste 1800m privind fenomene meteo preconizate COD PORTOCALIU, în intervalul 08.08.2022, ora 16:00 până în 10.08.2022, ora 10.00. Astfel, a fost transmisă avertizarea către terminalele mobile de pe raza comunelor Poieni, Călățele, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Sâncraiu, Săcuieu, Mărișel, Riscă și Beliș”, a transmis ISU Cluj.


Potrivit meteorologilor, în zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40...60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

 

CITEȘTE ȘI:

Avertizări de furtuni, vijelii și grindină în peste jumătate din ţară, până miercuri dimineaţa

Ultimele Stiri
abonare newsletter