Actualitate

COD GALBEN de caniculă în Cluj, până joi! Temperaturile se vor ridica până la 37 de grade

O avertizare de cod galben de caniculă a fost emisă pentru județul Cluj și este valabilă până joi. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade Celsius.

Avertizare de COD GALBEN de caniculă în Cluj, până joi / Foto: depositphotos.com Avertizare de COD GALBEN de caniculă în Cluj, până joi / Foto: depositphotos.com

 

 


Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de cod galben, valabilă de luni, 25 iulie, până joi, 28 iulie.


Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat.


Mai exact, în intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării.

În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.


„În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade. Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă”, anunță meteorologii ANM. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Studiul unui profesor de la Babeș-Bolyai: Iarbă necosită, la umbră 28,87 grade. Iarbă cosită, expusă la soare 60,6 grade

Acoperişul unui bloc din Alba s-a desprins din cauza rafalelor puternice. Mai multe mașini au fost avariate. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter