Actualitate

Fântâni pline cu motorină lângă Cluj, unde s-a răsturnat camionul Armatei! Localnicii primesc apă îmbuteliată

Oamenii s-au trezit cu motorină în fântâni în satul Gheorghieni de lângă Cluj-Napoca, după ce o cisternă a Armatei s-a răstunat. Așa s-au împrăștiat 7 tone de motorină care au afectat rețeaua de apă potabilă.

Fântâni pline cu motorină lângă Cluj-Napoca, unde s-a răsturnat camionul Armatei / Foto: captură video - Antena 3 Fântâni pline cu motorină lângă Cluj-Napoca, unde s-a răsturnat camionul Armatei / Foto: captură video - Antena 3

 

 


Luni, 18 iulie, un camion al Armatei încărcat cu combustibil a ajuns în șanț pe Centura Vâlcele-Apahida, după ce șoferul a pierdut controlul volanului.  Potrivit Prefecturii Cluj, în urma accidentului a fost afectată rețeaua de alimentare cu apă potabilă care deservește satul Gheorgheni, comuna Feleacu.

 


Ba chiar oamenii s-au trezit cu motorină în fântâni, după ce aproximativ 7 tone de combustibil au fost vărsate în zonă, scrie antena3.ro.

Prefectul județului Cluj, Irina Munteanu, a convocat într-o reuniune de urgență reprezentanți din conducerea instituțiilor responsabile în gestionarea situației.


Imediat după incident, atât militari din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, cât și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au acționat prin golirea și curățarea cu motopompe a puțurilor, însă situația încă nu e rezolvată.

Alimentarea cu apă din bazinul principal și din cele secundare a fost oprită ca apa contaminată să nu ajungă la oameni.


Acum, localnicii primesc apă îmbuteliată de la Compania de Apă, iar apa pentru animale este furnizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj.

De asemenea, localnicii merg la fântâna din centrul satului ca să aducă apă necontaminată pentru uz casnic și pentru animale.

CITEȘTE ȘI:

Apa potabilă, contaminată! Camionul militar cu combustibil, răsturnat pe centura Vâlcele-Apahida, a afectat rețeaua de alimentare

Camion al armatei, ajuns în șanț pe Centura Vâlcele-Apahida! Transporta combustibil. FOTO

abonare newsletter