Actualitate

Cum alegi un set de mobilă de bucătărie, pentru a se potrivi și cu restul casei? (P)

Bucătăria nu este doar un spațiu în care se gătesc preparate delicioase, ci și locul în care sufletul se deschide foarte ușor la conversație.

Dacă amenajarea este făcută ca la carte, poți profita de momente relaxante alături de cei dragi în acest colțișor al casei. Un set de mobilă de bucătărie adecvat, culorile pereților și gresia folosită alcătuiesc un ansamblu care poate să inducă o stare cât mai zen utilizatorilor. Respectarea regulilor de bază în designul interior va contribui categoric la realizarea unui mediu încântător, care să te îmbie la gătit. 
În general, în orice încăpere se dorește luminozitate și confort. Dacă te-ai săturat de bucătăriile aglomerate cu dulapuri de toate dimensiunile, în care oricum făceai nu reușeai să îți depozitezi toate ustensilele și produsele folosite la gătit, atunci este timpul să faci o schimbare. Designul minimalist al unui set mobila bucatarie a prins foarte bine în rândul cumpărătorilor, principiul compartimentării fiind unul deosebit de practic și eficient. De la spațiul pentru hotă și aragaz la dulapurile cu diverse rafturi vei beneficia de un sistem modern de amenajare, care îți va facilita misiunea organizării în bucătărie. 

Varietatea spațiilor de depozitare


Bancul de lucru cu blat termic, corpul rezervat pentru cuptorul încorporabil, vitrinele și multiplele spații de depozitare vin în ajutorul tău pentru a avea la îndemână toate articolele folosite la gătit. Un set de mobilă de bucătărie oferă un cadru modern casei tale, materialele utilizate fiind special create pentru a rezista la condiții extreme, umezeală și zgârieturi. Corpurile superioare și cele inferioare asigură un spațiu încăpător pentru a sistematiza cât mai optim cele necesare activităților culinare.

Deschiderea ușilor


Modul reversibil de deschidere a ușilor, în stânga sau în dreapta, în funcție de cum dorești să le montezi, reprezintă un atu în eficientizarea și valorificarea spațiului. Acest design este compatibil cu orice schemă de amenajare interioară, răspunzând nevoilor casnice. Un set format din 3 corpuri superioare și 3 inferioare, de exemplu, este special gândit pentru a obține un spatiu ordonat, organizat și perfect funcțional. Picioarele reglabile ale mobilierului permit ajustarea înălțimii în funcție de necesități și sunt un alt avantaj de care te vei bucura. 

Culorile și imprimeurile


Pe lângă dimensiunile pieselor ce alcătuiesc un set de mobilă de bucătărie, care trebuie să fie compatibile cu spațiul disponibil, aspectul estetic este, de asemenea, un factor de bază la achiziția produsului. Armonizarea cu restul casei, mai ales dacă este vorba de o bucătărie open space, este esențială pentru întregul decor. În acest sens, este recomandată optarea pentru un set în culori ce se vor integra într-un mod prietenos în schema cromatică a casei. Dacă nu ai inspirația necesară în acest domeniu, consultă sfatul unui specialist pentru a face cea mai bună alegere.
Seturile în diverse combinații, precum alb/wenge sau cele cu imprimeuri sunt foarte îndrăgite. De asemenea, nuanțele de alb, cappuccino, gri, sonoma, alb murdar sau nuc sunt excelente pentru a amenaja o bucătărie modernă, luminoasă și spațioasă. Elementele grafice redate pe placajul mobilierului aduc o notă veselă, de contrast cu restul spațiului. Integrează-le cu restul casei și vei obține un efect încântător. 

Este esențial ca atunci când treci pragul bucătăriei și te uiți în jur, să te bucuri de ceea ce te înconjoară. Cu un set mobilă bucătărie bine ales vei avea energia necesară pentru a pregăti cele mai delicioase preparate. 

abonare newsletter