Actualitate

Cod galben de INUNDAȚII pe râul Arieș și Iara din Cluj! VEZI până când este valabil

Hidrologii au emis un cod galben pe râul Arieș și Iara, în județele Cluj și Alba. Vezi până când este valabil această avertizare.

Cluj, sub cod galben de inundații / Foto: pixabay.com Cluj, sub cod galben de inundații / Foto: pixabay.com

 

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben pe râul Arieș din județele Cluj și Alba.


 

Fenomene vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Avertizarea e valabilă în intervalul: 1.07.2022 ora 14:10 – 1.07.2022 ora 24:00

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice Arieș - bazin amonte S.H. Câmpeni și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Câmpeni - amonte confluență cu râul Iara, județele Alba și Cluj”, au transmis reprezentanții Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.


Reamintim că județul Cluj se află până la ora 21:00 sub Cod galben de ploi torențiale.

În intervalul menționat, în nord-vestul, centrul și local în sudul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (cu viteze de peste 55...75 km/h), descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp.


 

CITEȘTE ȘI:

După caniculă vin ploile! Județul Cluj, sub COD GALBEN de ploi torențiale

Vântul puternic a doborât un copac peste o mașină în Cluj-Napoca. A fost cod portocaliu de vreme severă

abonare newsletter