Actualitate

A început Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a început vineri, fiind programate în următoarele zile numeroase spectacole.

Deschiderre Festivalul Internațional de Teatru Sibiu. FOTO: Mesagerul de Sibiu Deschiderre Festivalul Internațional de Teatru Sibiu. FOTO: Mesagerul de Sibiu

 

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu a ajuns la ediția cu numărul 29 și va dura în acest an până pe data de 3 iulie.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News



„Am început acest festival acum 29 de ani, cu doar trei ţări şi opt spectacole. Era martie, era zăpadă pe străzi. De-a lungul timpului, am făcut deschiderea festivalului în multe locuri - în Piaţa Mare, cu zeci de mii de oameni prezenţi; în universităţi, în biserici, dar, până acum, niciodată într-o clădire de business a unei companii IT celebre în lume, parteneră de inovaţie a FITS", a transmis Constantin Chiriac, Preşedinte FITS şi Director General TNRS.

În următoarele zile sunt așteptate 800 de evenimente în 80 de spaţii de joc, la care sunt prezenţi 3500 de participanţi din 75 de ţări - cu siguranţă, cea mai amplă ediţie de până acum a Festivalului, la o distanţă care pare măsurată în ani-lumină de primul FITS.


Tema acestei ediţii este FRUMUSEŢE. Spectacolele pot fi urmărite la la Sibiu, Gura Râului, Cisnădioară sau online.
 

CITEȘTE ȘI:

Premieră la nivel mondial la Sibiu. Spectacol de teatru transmis live pe TikTok!

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) prezintă în premieră o secţiune de spectacole VR

Ultimele Stiri
abonare newsletter