Timp Liber

Azi începe recensământul populației! Ce trebuie să faci ca să primești o zi liberă de la muncă?

Luni, 14 martie, începe recensământul populației. Românii se pot autorecenza online, iar în schimb vor primi o zi liberă de la locul de muncă.

Azi începe recensământul populației! Ce trebuie să faci ca să primești o zi liberă de la locul de muncă? Azi începe recensământul populației! Ce trebuie să faci ca să primești o zi liberă de la locul de muncă?

 

 


În curând ne vom „trezi” cu cenzorii la ușă pentru a ne pune câteva întrebări, dacă nu dorim să ne introducem singuri în sistemul online.

 


Dacă vrem, însă, să ne autorecenzăm online vom putea beneficia de o zi liberă, 100% plătită, de la locul de muncă, oferită de stat.

Așadar, persoanele angajate care se autorecenzează completând chestionarul online beneficiază de zi liberă de la locul de muncă, conform Ordonanței de Urgență 19 din 4 februarie 2020.


Autorecenzarea mai are și alte beneficii:

  • se poate realiza de oriunde, la orice oră și pentru toată familia
  • evitarea contactului cu un recenzor
  • furnizarea de date corecte, complete și sincere fără presiune exterioară
  • gestionarea timpului liber conform preferințelor

În această etapă a recensământului se face autorecenzarea online și autorecenzarea asistată, între 14 martie - 15 mai 2022.


Mai exact, se completează formularul de preînregistrare, după care se completează CNP-urile tuturor membrilor gospodăriei și celelalte informații solicitate. În cazul autorecenzării asistate, se face colectarea acestor date de către recenzori, în spații special amenajate de primării.

Atât în cazul autorecenzării online, cât și în cazul autorecenzării asistate, angajatul primește o zi liberă de la stat.


Chestionarul se completează pe site-ul www.recensamantromania.ro, începând cu data de 14 martie.

Vezi cum să te autorecenzezi pas cu pas AICI și mai multe instrucțiuni despre autorecenzarea asistată AICI.

CITEȘTE ȘI:

Începe recensământul populației! Cei care se autorecenzează primesc o zi liberă plătită

Zi liberă plătită pentru românii care se autorecenzează! Sociolog din Cluj: „Vom afla câți români (mai) sunt în țară”

abonare newsletter