Actualitate

Teatru, film, dans şi lectură la Temps d’ Images

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/18_ziua/12 festival productii.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Festivalul continuă să aducă în faţa publicului clujean surprize variate.</p>

Un program extem de variat în cadrul Festivalului Temps d’ Images pentru ziua de astăzi: clujenii vor putea alege între spectacole de teatru şi dans, lectură şi film.

Programul începe la ora 14, cu o lectură şi un workshop denumit „Scrie despre film”, în Sala Cinema a Facultăţii de Film. Cel de-al doilea moment al zilei începe la 14.40 şi este tot un spectacol lectură, susţinut în aceeaşi locaţie.

La ora 18, publicul este invitat la un spectacol de dans, la Casa Tranzit. Spectacolul (anti) aging a fost creat din dorinţa de a fi reluat peste 30 de ani, în 2041. Acum, Mădălina Dan şi Mihaela Dancs propun formatul sanatoriului creativ pentru destindere, deconectare şi confort psihic, vitalitate şi voluptate, acceptarea serenă a prezentului, menajare şi conservare pentru viitor.

Filmul „DVD Presentation: 10% Romanian Theatre” va rula la Fabrica de Pensule, cu începere de la 19.30. Filmul este editat de Institutul Cultural Român de la Varşovia şi conţine interviuri şi trailere a 10 spectacole de teatru românesc. Selecţia reuneşte dimensiuni diferite ale teatrului românesc contemporan.

Avem parte şi de o premieră în această seară. Este vorba de „Available”, un spectacol de teatru-dans, de la ora ora 21.30, la Fabrica de Pensule. Spectacolul este un incubator de practici coregrafice şi investighează dialogul şi schimbul în forma performance-ului. Trei coregrafi, trei oraşe şi trei culturi diferite se intersectează într-un spectacol care pune la încercare concepzul de colaborare.

Cel de-al doilea spectacol de teatru al serii, „X centimetri din Y kilometri”, este tot o premieră şi va avea loc tot la Fabrica de Pensule, după primul spectacol. Spectacolul a apărut din dorinţa de a înţelege în ce măsură istoria recentă s-a întâmplat ieri sau acum foarte mulţi ani. Ce sunt dosarele securităţii? Documente care ne-ar ajuta să descoperim adevărul sau un adevăr parţial? În câtă ficţiune şi în câtă realitate trăim de fapt? Sunt câteva întrebări la care încearcă să găsească răspus realizatorii spectacolului.

Seara se va încheia cu un concert de muzică indietronică susţinut de Cinnamon Chasers, de la ora 23.00, tot la Fabrica de Pensule.

Ultimele Stiri
abonare newsletter