Actualitate

Compozitorul soundtrack-ului din „The Punisher”, în juriu la Comedy Cluj

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/11_ziua/12 dennis dreith.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vezi cine va face parte din juriul festivalului Comedy Cluj.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj găzduieşte trei competiţii pentru producţii din întreaga lume.

Pe lângă cele zece filme înscrise în competiţia de lung-metraj, în acest an trofeul Comedy Cluj va ajunge şi la cei mai buni realizatori din cadrul şcolilor de film, dar şi la cei mai buni realizatori de scurt-metraj.


Două jurii vor stabili câştigătorii competiţiei din 2011. Pentru secţiunea de lung metraj şi competiţia şcolilor de film, unul dintre mebrii juriului e Dennis Dreith, prolific compozitor de muzică de film şi profesor universitar la University of California Los Angeles. Dreith s-a remarcat printre cei mai buni muzicieni ai Hollywood-ului iar pe lângă cariera sa de compozitor (The Punisher, Mobsters, The Shadow, Columbo), a orchestrat şi dirijat soundtrack-uri pentru filme ca Jurassic Parc, Home Alone, Addams Family, Heart and Souls and A League of Their Own, lucrând cu cei mai cunoscuţi oameni din industria sunetului de film: Marc Shaiman, Hans Zimmer, Eliott Goldenthal sau Mark Ishm.

Din juriu mai face parte şi criticul de film Rolf Rudiger Hamacher. Din 1973, el este profesor de cultură media la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Koln şi din 2007 profesor de istoria filmului la Şcoala Internaţională de Film. Este, de asemenea, membru în boardul de conducere al Asociaţiei Criticilor Germani de Film.


Noel Witts, un alt membru al juriului, este fondatorul şi primul director al departamentului de arte ale spectacolului din cadrul Universităţii De Montfort, Marea Britanie, care cuprindea primul curs de management artistic in regat. Profesor de teatru european şi britanic contemporar, scenografie şi management artistic, Witts a predat în ţări ca Slovacia, Israel, România, Georgia, Azerbaijan şi Armenia. Critic de teatru pentru BBC, textele lui acoperă spectacole din întreaga lume.

Din juriu mai fac parte şi jurnalistul şi criticul de film Roger Grosvold, manager de program pentru târgul nordic de Film - New Nordic Films organizat în cadrul Festivalului de Film Norvegian din Haugensund, şi Matjaž Javšnik, un cunoscut actor si comediant de origine slovenă.


Juriul secţiunii de scurt-metraj este format din bloggeri de top din România: Daniel Iftene – preşedintele juriului, Cristina Bazavan, Cristi Dorombach, Auraş Mihai Geambaşu, Oltea Zambori, Ruxandra Predescu, Răzvan Baciu, Răzvan Dragoş, Alina Crancău şi Gabriel Oana.

Ultimele Stiri
abonare newsletter