Actualitate

Lovitură de teatru. Budoiu, demis de la conducerea Operei, dar NUMIT din nou în fruntea instituţiei de către Victor Ponta

Concursul pentru postul de director al Operei din Cluj-Napoca, organizat de Ministerul Culturii în 2012, a fost anulat prin decizia instanţei supreme, după ce un candidat a reclamat trucarea examenului pentru funcţie. Ioan Vrăsmaş, contracandidatului lui Marius Budoiou, susţine însă că Victor Ponta a semnat decizia de demitere a lui Budoiu, iar apoi l-a numit din nou managerul Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

Demiterea lui Budoiu şi repunerea sa în aceeaşi funcţie ar fi avut loc joi după amiaza, susţine Vrăsmaş, print-o decizie a ministrului interimar al Culturii, Victor Ponta.

“Am aflat o veste care pur şi simplu m-a făcut să cred că n-am ieşit din communism. Victor Ponta a semnat decizia de demitere a lui Budoiu la pachet cu numirea sa din nou în aceeaşi funcţie pentru înca 120 de zile. Dacă aşa funcţionează la Ponta statul de drept şi aşa respectă el deciziile instanţei supreme din stat.....e clar că merită să fie preşedinte”, spune Ioan Vrăsmaş.


Ioan Vrăsmaş, care a candidat în noiembrie 2012 pentru funcţia de director al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, a dat în judecată Ministerul Culturii, în februarie 2013, reclamând "trucarea concursului pentru funcţie" şi faptul că secretarul de stat din minister de la acea vreme Victor Opaschi şi fostul şef al ICR Andrei Marga ar fi intervenit în favoarea contracandidatului său Marius Budoiu, care a fost declarat câştigător.

Prima etapă a concursului de proiecte de management pentru Opera Naţională Română Cluj-Napoca a avut loc în 8 noiembrie 2012, fiind admişi pentru etapa a doua, cea orală, Ioan Vrăsmaş, cu nota 8,73, şi Marius Budoiu, cu nota 7,80.


În urma desfăşurării celei de-a doua etape, în 16 noiembrie 2012, Ioan Vrăsmaş a fost notat cu 3,17 iar Marius Budoiu cu 8,73, acesta din urmă fiind declarat câştigător şi numit director al Operei Naţionale Române Cluj-Napoca.

“Instanţa a obligat Ministerul să anuleze rezultatele concursului şi să anuleze ordinul de minister prin care domnul Budoiu a fost numit în calitate de manager. Ministerul trebuie să-l destitutie, să-l demită pe Marius Budoiu şi să pună un interimar la Operă. Trebuie să se organizeze un nou concurs, domnul Vrăsmaş şi-a manifestat dorinţa de a candida din nou”, a declarat avocatul lui Vrăsmaş, Bogdan Csalai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter