Actualitate

Documentar pe tema folclorului românesc, filmat în Salina Turda

Turiștii care au vizitat joi, 28 august 2014, Salina Turda au fost întâmpinaţi de un spectacol de muzică şi dansuri populare din zona Ardealului ce a avut ca obiect realizarea documentarului „Fascinaţia lumii înconjurătoare” , a cărui temă a fost folclorul românesc.

Potrivit reprezentanților Salinei Turda, documentarul a fost realizat de către echipa televiziunii naţionale NHK din Japonia, care în aceste zile se află la Salina Turda iar prin intermediul lui dansul şi portul naţional tradiţional românesc vor ajunge pe ecranele telespectatorilor de pe meleagurile asiatice odată cu difuzarea materialului în data de 15 septembrie 2014.

„În prima parte a programului i-a încântat pe turiştii aflaţi la acel moment în vizita la Salina Turda, ansamblul Doina Ariesului din Campia-Turzii împreună cu instructorul de dans Ana-Maria Cristurean şi solista Maria Corovei, care au fost conduşi muzical de Nelutu Gabor la taragot. Iar partea finală a programului,  formaţia de dansuri populare Ion Cristurean din Tritenii de Jos au dansat Dansul Fetelor de la Crihalma şi o  Purtată de la Triteni”, a mai adăugat conducerea Salinei Turda.

Ultimele Stiri
abonare newsletter