monitorulcj.ro Menu
Actualitate

"Căsătoria pentru toţi"celebrată în cadrul galei Premiilor Grammy 2014

Macklemore & Ryan Lewis

Gala Grammy Awards a celebrat duminică seară, la Los Angeles, principiul "căsătoriei pentru toţi" printr-o ceremonie inedită, care a unit destinele a 34 de cupluri - homosexuale şi heterosexuale -, patronată de cântăreaţa Madonna.

Cele 34 de cupluri, unele de acelaşi sex, altele de sexe opuse, şi-au spus "Da" chiar pe scena de la Staples Center, decorată cu această ocazie cu vitralii care imitau atmosfera dintr-o biserică.


În cadrul acestei ceremonii, care are şanse mari să intre în istoria Grammy Awards, cuplurile au fost acompaniate de cântecul "Same Love" interpretat de duoul american Macklemore & Ryan Lewis, care a câştigat trofeul decernat la categoria "revelaţia anului".

Acest veritabil imn rap adus luptei de recunoaştere a drepturilor pe care le au cuplurile gay este foarte apreciat de militanţii care sprijină cauza căsătoriilor homosexuale, legalizate deja de un număr tot mai mare de state americane.

Macklemore & Ryan Lewis au fost însoţiţi pe scenă de o altă ambasadoare a cauzei gay, legendara cântăreaţă Madonna, care, îmbrăcată în alb, a interpretat piesa "Open your Heart".

Aceste căsătorii nu au fost însă doar simbolice, întrucât ele au fost celebrate de actriţa, cântăreaţa şi producătoarea Queen Latifah, care deţine o diplomă ce îi oferă dreptul de a oficia astfel de căsătorii în statul California.

"Indiferent de Dumnezeul în care credeţi, provenim cu toţii din acelaşi Dumnezeu. Eliberaţi-vă de frică, în noi există aceeaşi dragoste", a declarat ea, înainte de a cere cuplurilor să facă schimb de verighete.

Potrivit The New York Times, Ken Ehrlich, producătorul galei premiilor Grammy, i-a contactat pe cei doi muzicieni din duoul Macklemore & Ryan Lewis atunci când concertele susţinute de acest grup au început să genereze tot mai multe cereri în căsătorie pe scenă.