Actualitate

Preşedintele CJ Mureş: Festivalul Peninsula revine la Târgu Mureş. Directorul Peninsula: Nu ştiu ce stă în spatele acestei discuţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre şi consilierul judeţean Kelemen Marton, liderul UDMR din cadrul Consiliului Judeţean Mureş au anunţat joi, că ediţia din 2014 a Festivalului Peninsula se va desfăşura în judetul Mureş. În replică, directorul festivalului Peninsula, Bodor Laszlo, a declarat că nu a fost invitat să participe la aceste discuţii.

 „Consider că absolut toate autorităţile locale din judeţul Mureş care vor fi implicate şi cărora li se va cere sprijinul sper că vor fi implicate în oferirea suportului de care acest festival, unul dintre cele mai mari din Romania şi în primele trei – cinci din Europa, să se reîntoarcă la Târgu Mureş”, a afirmat Ciprian Dobre, care a precizat că înţelegerea a fost perfectată miercuri seara, printr-o strângere de mână cu proprietarul brandului Peninsula.

Contactat de Monitorul de Cluj, directorul Peninsula, Laszlo Bodor, a declarat că el nu a participat la nicio discuţie şi că mâine se va afla la Târgu Mureş la discuţii cu preşedintele CJ Mureş.


„Noi nu am fost căutaţi pentru a discuta această problemă. Nu am participat la nicio discuţie. Nu ştiu ce stă în spatele acestei discuţii. Nu doresc să fac niciun comentariu. Şi eu am aflat din presă. Până nu văd foarte clar ce se întâmplă nu mă pronunţ. Noi ne-am apucat să organizăn festivalul pe 2014, am avut primele discuţii cu sponsorii. Nu vreau să intru în speculaţii. Mâine voi fi la Târgu Mureş să văd ce se întâmplă. Înainte de Crăciun vom ieşi cu o poziţie clară. Nu e ok ce se întâmplă”, a declarat Laszlo Bodor.

În luna ianuarie 2013 primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunţat că festivalul Peninsula va fi mutat de la Târgu Mureş la Cluj-Napoca şi va fi organizat în perioada 18-21 iulie, pe un teren de 10 hectare situat în zona unui fost poligon militar de lângă municipiu.


Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula, declara la acea dată, că în ultimii patru ani evenimentul a crescut şi era nevoie de o nouă strategie.

"Pentru ca Festivalul Peninsula să crească trebuie şi un public şi o strategie adecvată. În ultimii patru ani, Peninsula a crescut şi aveam nevoie de o nouă strategie. Argumentele mutării de la Târgu Mureş la Cluj-Napoca ţin de terenul de la Târgu Mureş, care aparţinea unor persoane fizice şi nu avea utilităţi, iar dacă vrem o strategie pe termen lung, nu puteam să continuăm dacă nu aveam teren, nu aveam infrastructură. Am avut o colaborare mai bună cu autorităţile din Cluj decât cu cele din Târgu Mureş", a precizat Bodor, care a adăugat că vârsta medie a participanţilor este între 18 şi 29 de ani.


Festivalul Peninsula (Felsziget) a luat fiinţă în 2003 la Târgu Mureş, iar în această perioadă a avut circa 600.000 de spectatori.

Festivalul este finanţat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestării ridicându-se în mod obişnuit la peste un milion de euro anual.


Festivalul a găzduit în fiecare an câteva zeci de trupe muzicale, abordând stiluri diferite - de la rock, pop, electro, hip-hop, blues şi jazz. La cea mai recentă ediţie a Festivalului "Peninsula", desfăşurată în perioada 23-26 august 2012, printre artiştii care au urcat pe scenă s-au numărat The Straits, Tinie Tempah, finlandezii de la Children of Bodom, Akos, Sister Bliss, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront şi N.O.H.A.

abonare newsletter