Actualitate

Culmea tehnologiei: morminte cu coduri QR pe ele

Un cuplu din SUA a început o afacere destul de cidată la prima vedere. Acesta vinde mici plăcuţe de bronz cu coduri QR astfel înscrise pe ele, plăcuţe care sunt ataşate ulterior pe placi funerare, potrivit Gândul.info.

Ideea, deşi ieşită din comun, este însă una foarte interesantă şi utilă. Cei care scanează cu un smartphone sau tabletă aceste coduri sunt duşi pe un site pe care sunt găzduite imagini şi videoclipuri cu persoana decedată din momentele când era încă în viaţă. Unii aleg să pună pe site şi melodiile preferate ale celor dragi care acum nu se mai află printre noi.

„Este un lucru cu adevărat bun, mai ales pentru tinerii care nu i-au cunoscut niciodată pe unii membri ai familiei lor. Oamenii adoră ideea. Este uimitor ce permite tehnologia în ziua de astăzi”, a declarat Rick Miller, unul dintre proprietarii afacerii.


Placa de bronz cu cod QR costă 150 de dolari. Familia poate adăuga o parolă, astfel încât numai rudele să poată accesa conţinutul digital prin intermediul codului QR.

Etichete: persoana decedata
Ultimele Stiri
abonare newsletter