Actualitate

Patricia Kaas: “Edith Piaf este o şcoală a emoţiei”

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/24/patricia kaas 2.jpg" border="0" alt="Patricia Kaas la Cluj. Foto: Otilia Mureşan" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Patricia Kaas a ajuns în acestă după-masă la Cluj-Napoca, urmând ca diseară să susţină la Sala Sporturilor "Horia Demian" concertul  de promovare al albumului “Kaas Chante Piaf”.</strong></p>

Artista a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre experienţele sale de viaţă, despre Edith Piaf, cântăreaţa căreia îi aduce un omagiu prin acest turneu şi despre concertele precedente din România.


”Cele două concerte au fost o experienţă minunată, oamenii sunt foarte amabili, publicul este foarte generos, iar atmosfera extraordinară. Am venit la Cluj pentru că a existat cerere, pentru că am fost invitată să fac parte din acest mare festival. Sunt o persoană foarte curioasă şi mi-am dorit să vin în România”, a declarat Patricia Kaas.

Ea a precizat că în cadrul concertului din această seară nu va cânta nicio piesă de-a ei, ci doar de-ale lui Edith Piaf. ”Acest turneu este un omagiu adus acestei mari cântăreţe. Chiar dacă interpretez piesele lui Edith Piaf mi-am pus amprenta personală asupra cântecelor ei de-a lungul acestui turneu. Ele exprimă emoţiile mele, experienţa mea de viaţă”.


Întrebată ce va face dacă publicul clujean îi va cere să cânte şi piese din repretoriul propriu, ea a spus: „Cred că titlul acestui concert e destul de elocvent. Am susţinut până acum 88 de concerte în cadrul acestui turneu şi nu s-a întâmplat ca publicul să îmi ceară să cânt piesele mele. Cred că pot, prin piesele lui Edith Piaf, să exprim stilul meu personal. Ar fi ciudat să cânt cântecele mele într-un concert care se doreşte un omagiu adus acestei mari voci a lumii”.

“Caut mereu ceva incitant, care să-mi stârnească curiozitatea”

Ea a povestit apoi despre turneul pe care îl susţine în mai multe ţări şi cum a ajuns să fie fascinată de Piaf.


„Când aveam 11 ani am auzit melodia „La vie en rose” a lui Edith Piaf şi mi-a plăcut foarte mult, m-a marcat. Când am cântat la Paris am fost comparată cu ea şi mi-am dorit să aflu mai multe despre ea. Edith Piaf este o şcoală a emoţiei, m-a învăţat să exprim ceea ce simt prin cântec. Cu acest turneu am ajuns să o cunosc şi mai bine, am descoperit multe lucruri despre viaţa ei. Ea trăia totul la extrem, iubea viaţa, era o luptătoare, dar era şi foarte fragilă în acelaşi timp. Oamenii care au cunoscut-o au spus că era foarte veselă şi petrecăreaţă. În ceea ce priveşte viaţa amoroasă, se temea de plictiseală şi căuta mereu ceva incitant. Când relaţiile începeau să decurgă normal, ea începea să se plictisească, punea capăt relaţiei, deşi suferea. Acestea sunt sentimentele pe care le exprimă în cântecele sale”.

Patricia Kaas a spus că se aseamănă destul de mult cu Edith Piaf, dar mai puţin în ceea ce priveşte relaţiile amoroase. „Mă aseamăn într-o oarecare măsură cu ea şi cred că mă voi asemăna tot mai mult pe parcursul acestui turneu. Nu-mi place nici mie plictiseala, banalitatea. Chiar şi atunci când merg în turnee, mereu caut ceva incitant, care să-mi stârnească curiozitatea”, a declarat Kaas.


Referitor la melodia lui Edith Piaf „Non, je ne regrette rien”, artista a spus că nu are mari regrete: “În viaţă facem multe alegeri şi cred că toate aceste alegeri m-au ajutat să mă dezvolt. Prefer să încerc să fac ceva, chiar dacă nu îmi iese prea bine, decât să regret că n-am încercat sau n-am făcut. La fel ca şi ea, şi eu m-am bucurat de tot ceea ce este în viaţa mea, fie că e bun sau rău. Poate că singurul lucru pe care pot spune că îl regret este faptul că i-am avut prea puţin timp pe părinţii mei lângă mine”.

Jurnaliştii au întrebat-o, în contextul relaţiei pe care a avut-o cu omul de afaceri Remus Truică, dacă se gândeşte să se stabilească în România. „Nu ştiu, viaţa va decide. Nu am vizitat prea mult România”, a spus artista, care a confirmat că s-a întâlnit cu miliardarul român şi cu ocazia acestui turneu. „M-am întâlnit cu d-l Truică fiindcă eram curioasă dacă i-a plăcut spectacolul meu”.


Ea a mai spus că îşi duce căţelul Tequila în toate turneele şi că l-a adus inclusiv aici. „Acum e în camera de hotel, dar va veni la concert. Îl iau mereu cu mine, la toate concertele, desigur nu pe scenă”, a încheiat glumind Patricia Kaas.

Concertul de la Cluj al Patriciei Kaas face parte din turneul de promovare al albumului “Kaas Chante Piaf”, lansat în 5 noiembrie 2012, pentru a comemora 50 de ani de la moartea cunoscutei artiste Edith Piaf. Albumul cuprinde o colecţie de 21 de melodii şi s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare în peste 47 de ţări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter