Actualitate

Top cinci alimente care alungă stresul şi scad tensiunea

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/24/blueberries-oranges.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Una dintre cele mai simple şi eficiente modalităţi prin care poate fi redus stresul, o reprezintă alimentaţia. Astfel, potrivit doctorulzilei.ro 5 alimente scad considerabil tensiunea și țin stresul la distanță.

Cele cinci alimente care alungă stresul sunt:


- Portocalele - vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.

- Afinele – conțin antioxidanţi şi atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca șI portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.


- Sparanghelul este o legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului.

- Avocado conţine grăsimi nesaturate şi potasiu care ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.


- Sushi: serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine – cardohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.

 

abonare newsletter