Actualitate

Premiul Lumière va merge în America în acest an

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/21/quentin tarantino.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cineastul american Quentin Tarantino va fi recompensat cu premiul Lumière, cea mai înaltă distincţie care va fi decernată la cea de-a cincea ediţie a Lumiere Grand Film Festival (14-20 octombrie). </strong></p>

 


Quentin Tarantino va călca astfel pe urmele altor cineaşti de marcă recompensaţi cu acest trofeu la ediţiile anterioare ale festivalului - Clint Eastwood, Milos Forman, Gérard Depardieu şi Ken Loach, informează lefigaro.fr. Ceremonia va avea loc pe 18 octombrie, la Centre de Congrès din Lyon, în faţa a 3.000 de invitaţi.

Decernată de Bertrand Tavernier - preşedintele Institutului Lumière - şi Thierry Frémaux - delegat general al Festivalului Internaţional de Film de la Cannes -, această recompensă este atribuită cineastului american "pentru ansamblul carierei sale, pentru simţul său strălucitor de cinefil, pentru omagiile aduse de filmele sale întregii mitologii a celei de-a şaptea arte (cineaşti, actriţe, actori, muzicieni etc.) şi pentru felul în care spune întotdeauna: «Trăiască cinema-ul!»", se afirmă în comunicatul organizatorilor.


Acest premiu onorific este acordat într-o perioadă în care Quentin Tarantino a cunoscut cel mare succes de casă din carieră, cu westernul spaghetti "Django dezlănţuit/ Django Unchained", care a obţinut încasări de peste 420 de milioane de dolari pe plan mondial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter