Actualitate

Spectacolul „Ruins True Refuge” participă la Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvárda

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/20/ruins.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />În perioada 21-29 iunie 2013 va avea loc a XXV-a ediţie a Festivalului Teatrelor Maghiare din Kisvárda. Teatrul Maghiar de Stat Cluj va fi prezent în cadrul Festivalului duminică, 23 iunie, ora 17.00, cu spectacolul de teatru-dans Ruins True Refuge, coregrafia: Yolande Snaith, regia: Gábor Tompa. </strong></p>

 


Selecţia spectacolelor prezente în festival a fost făcută de către criticul de teatru István Nánay, în opinia căruia „Festivalul Teatrelor Maghiare din Kisvárda, care sărbătoreşte 25 de ani, este cea mai importantă întâlnire a teatrelor profesioniste din România, Slovacia, Voivodina şi Ucraina. [...] Pentru selectarea spectacolelor, am avut concursul a trei colegi, care au vizionat spectacolele pe regiuni: Rita Sebestyén pe cele din Transilvania, Géza Hizsnyan pe cele din Slovacia, iar Gábor Nagypál pe cele din Voivodina. Ei au ales producţii care reprezintă direcţiile artistice şi teatrale ale regiunilor, şi, în aceeaşi timp, au o viziune artistică inedită...”

În cadrul festivalului vor participa peste 20 de spectacole din 15 de oraşe. Pe lângă acestea vor avea loc şi o serie de evenimente conexe. Pentru a marca aniversarea celor 25 de ani de existenţă, organizatorii pregătesc o expoziţie de documente şi fotografii cu momentele cele mai importante din istoria Festivalului.

abonare newsletter