Actualitate

Piesă de teatru jucată într-o şură

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/18/teatru.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Actori profesionişti din Cluj-Napoca vor susţine, la finalul lunii iunie, o piesă de teatru în şura unui sătean din localitatea sălăjeană Hida. Evenimentul va avea loc în cadrul unui proiect inedit iniţiat al Asociaţiei Culturale Jad, în parteneriat cu Centrul de Cultură şi Artă Sălaj şi primăria din localitatea menţionată. </strong></p>

„E vorba de proiectul «Cultura-n şură». Este un proiect gândit de regizorul Victor Olăhuţ, originar din Sălaj, care lucrează la Cluj-Napoca. (...) La Hida, în 29 iunie vom organiza o reprezentaţie de teatru într-o şură, acasă la un cetăţean, cu o piesă a lui Flavius Lucăcel (foto), intitulată «Fisura». Este un început şi în această zonă”, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Daniel Săuca, directorul Centrul de Cultură şi Artă Sălaj.


Potrivit acestuia, iniţiativa se alătură şi altor proiecte ale Centrului, precum Caravana Culturii Sălăjene, care încearcă să arate că „şi în zona satului se pot întâmpla lucruri altfel decât până acum”.

Piesa de teatru se va juca în seara zilei de 29 iunie, începând cu ora 10.00, în şura lui Florea a lui Juvri din localitatea Hida, intrarea fiind liberă.


Asociaţia Culturală Jad a fost înfiinţată în anul 2011 la Cluj-Napoca, avându-i ca membri fondatori pe Emanuel Petran, actor al Teatrului Naţional Cluj-Napoca, Gheorghe Traian Lucăcel, dramaturg şi Ioana Olăhuţ, artist plastic.

abonare newsletter