Actualitate

Lady Gaga, acuzată de plagiat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/15/lady gaga.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Artista franceză Orlan a dat-o în judecată pe cântăreaţa americană Lady Gaga, pe care o acuză că s-a inspirat din universul ei artistic atunci când a înregistrat albumul "Born This Way", a anunţat, joi, publicaţia Quotidien de l'art, potrivit Gândul.info.</strong></p>

Pe coperta acestui disc, lansat în 2011, Lady Gaga s-a lăsat fotografiată cu excrescenţe pe frunte şi pe umeri, fapt considerat de Orlan un plagiat al "universului (ei) marcat de hibridare", potrivit site-ului Quotidien de l'art. Artista americană apare cu aceleaşi excrescenţe şi în videoclipul piesei care a dat titlul albumului.

Orlan a solicitat daune de 31,5 milioane de dolari, o sumă care reprezenta circa 7,5% din încasările estimate la vremea respectivă ale albumului "Born This Way".

Artista franceză, în vârstă de 66 de ani, care a realizat o sculptură după imaginea şi dimensiunile propriului trup, îi reproşează cântăreţei Lady Gaga faptul că a plagiat şi una dintre sculpturile ei, "Bumpload", realizată în 1989. Ea a cerut ca justiţia franceză să oprească difuzarea clipului şi comercializarea albumului "Born This Way".

Ultimele Stiri
abonare newsletter