Actualitate

A MURIT cea mai în vârstă femeie din lume

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/11/world oldest person.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O femeie care ar fi avut, potrivit autorităţilor chineze, vârsta de 127 de ani, fapt pus sub semnul întrebării în străinătate, a murit, a anunţat, marţi, familia acesteia, citată de AFP.

Potrivit registrelor oficiale, Luo Meizhen s-a născut în 1885, fapt care face ca ea să fi fost cea mai în vârstă femeie din lume, până la moartea ei, weekendul trecut, după mai multe luni de boală, a declarat fiul ei, Huang Youhe.


"Avea 127 de ani atunci când a murit. A fost un deces la care ne aşteptam", a declarat nepotul ei, Huang Heyuan.

Data oficială a naşterii lui Luo Meizhen face ca ea să fi fost cea mai în vârstă persoană din lume, devansându-l pe japonezul Jiroemon Kimura, desemnat cel mai în vârstă bărbat din lume, care încă trăieşte şi are 116 ani.


Vârsta reală a lui Luo Meizhen reprezintă însă un subiect controversat, întrucât China deţine un sistem fiabil de înregistrare a naşterilor care a fost implementat abia la câteva zeci de ani după naşterea defunctei.

Dubiile au fost întărite de relativa tinereţe a copiilor ei. Cu toate acestea, anul 1885 era înscris pe permisul ei de rezidenţă şi în cartea ei de identitate.


"Era blândă, dar, uneori, devenea cu adevărat imposibilă. Era o persoană cu mult caracter", a declarat Huang Heyuan.

Potrivit Cărţii Recordurilor Guinness, persoana care a trăit cel mai mult în lume a fost franţuzoaica Jeanne Calment, decedată în 1997, la vârsta de 122 de ani.

abonare newsletter