Actualitate

Cele mai bune filme de la TIFF vor fi prezentate şi la Bucureşti

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/tiff open air.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />O selecţie de filme din cele mai apreciate secţiuni ale celei de-a 12-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, desfăşurat la Cluj, va putea fi urmărită de cinefilii bucureşteni în perioada 11-17 iunie, informează organizatorii într-un comunicat. </strong></p>

 


Dintre cele 15 filme care vor fi prezentate în Capitală la Grand Cinema Digiplex din Băneasa Shopping City nu va lipsi câştigătorul Trofeului Transilvania 2013 şi al Premiului pentru imagine, "Corabia lui Tezeu", în regia lui Anand Gandhi. Filmul va putea fi văzut joi, 13 iunie, de la ora 20:00.

O experienţă cinematografică inedită va fi oferită de pelicula "Albă ca Zăpada", în regia lui Pablo Berger, o reinterpretare stilizată a basmului fraţilor Grimm, cu mijloacele cinema-ului de la începutul secolului XX. Filmul a fost propunerea oficială a Spaniei la Oscarul pentru Cel mai bun film străin şi a câştigat recent zece premii Goya - trofeele industriei spaniole de cinema - inclusiv pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun debut.


Elogiat de critici cu o unanimitate de invidiat şi premiat cu Oscarul pentru documentar, "În căutarea lui Sugar Man", în regia lui Malik Bendjelloul, este povestea emoţionantă a muzicianului Sixto Rodriguez, care a influenţat, fără să ştie, o generaţie întreagă, în anii 60.

Un film ambiţios şi complex, "Ship of Theseus" este o meditaţie despre identitate, dreptate, frumuseţe, moarte, prin intermediul a trei poveşti aparent disparate şi a trei personaje: un fotograf experimental, un călugăr şi un agent la bursă.


Pe 17 iunie, de la ora 20,00, publicul va avea parte de o proiecţie specială a documentarului "Samsara", în regia lui Ron Fricke, în prezenţa Stefaniei Magidson, soţia producătorului filmului şi preşedintele Fundaţiei Blue Heron şi a lui Tudor Giurgiu, directorul festivalului.

"Filmat de-a lungul a cinci ani şi în 25 de ţări, "Samsara" ne poartă spre pământuri sacre, zone calamitate, situri industriale şi minuni ale naturii. Zgârcit cu dialogul şi textul descriptiv, documentarul încurajează interpretarea foarte personală a privitorului inspirat de imaginile şi muzica ce aduc laolaltă anticul şi modernul", se arată în comunicatul citat.


Preţul unui bilet este de 20 de lei, iar pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari 15 lei.

abonare newsletter