Actualitate

Vezi CUM poți da jos KILOGRAMELE în PLUS. Accelerează-ți metabolismul!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/06_iunie/10/weight-loss.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Vă chinuiți de mult timp să slăbiți dar fără prea multe rezultate? Unul dintre motive ar putea fi un metabolism lent, în urmă căruia tonusul fizic şi psihic este scăzut. Află cum îți poți stimula metabolismul în 7 pași pentru a nu mai fi dezamăgit de eforturile depuse pentru a pierde kilogramele în plus.

1. Faceți efort fizic intens dimineaţa devreme!

O scurtă tură de exerciţii intense, timp de 5 minute, atunci când vă treziţi poate face minuni pentru metabolism. Dr. Oz a pledat pentru această metodă de accelerarea metabolismului. Printre exercițiile recomandate ar fi alergare pe loc, sărituri cu coarda, ture cu bicicleta ergonomică.


2. Mănâncați alimente condimentate!

Condimentele iuţi, cum ar fi curry, ardei iute, piper negru, chimen, scorţisoara, cardamom, ghimbir, nucşoara şi curcuma ajută toate la accelerarea metabolismului si arderea grăsimilor. Încercaţi să condimentați mâncarea preferată sau băuturile folosind aceste ingrediente.

3. Beți multa apă!

Cu cât beți mai multă apă, cu atât metabolismul va fi accelerat, deoarece procesul metabolic are nevoie de apă pentru funcţionare.


4. Mâncați fructe de mare și nuci!

Ajutați glanda tiroidă să funcționeze normal prin aport de seleniu, zinc, cupru, şi iod. Pentru a obţine mai multe din aceste minerale, mănâncă mai multe fructe de mare şi nuci.

5. Nu săriți peste micul dejun!

 


Renunțarea la micul dejun afectează grav metabolismul. Mănâncăți întotdeauna un mic dejun sănătos! Aceasta ar trebui să includă o proteină sănătoasă cum ar fi cea din ouă de găină și fructe bogate în antioxidanţi cum ar fi afine sau căpşuni.

6. Nu mâncați mult seara!

Din păcate, cei mai mulţi dintre noi mănâncă mai mult la cină decât la micul dejun și în plus, mai gustăm câte ceva înainte de culcare. Încearcați să mâncați mai devreme în a doua zi şi mai puţin la cină, care ar trebui să fie cu cel puţin trei ore înainte de culcare.


7. Faceți sport și dezvoltați-vă masa musculară!

Şi dacă nu vă puteţi duce la o sală de gimnastică sau nu vă permiteţi să cumpăraţi echipamente de sport, puteţi să vă dezvoltaţi masa musculară cu două sticle de plastic de 2l sau 5 l, umplute cu apă, pe care le puteți folosi în loc de gantere. În plus pentru flotări sau genoflexiuni, nu  aveți nevoie de echipamente de sport.

abonare newsletter