Actualitate

"Furios şi iute 6" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/28/furios si iute.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cel de-al şaselea film din franciza "Furios şi iute" a debutat pe primul loc în box office-ul românesc de weekend, cu încasări de 1.541.427 de lei şi 87.610 de spectatori, informează Asociaţia Film România.

La sfârşitul săptămânii trecute, filmul regizat de Justin Lin, cu Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker şi Michelle Rodriguez în rolurile principale, a fost lider în box office-ul nord-american, tot de la premieră, cu încasări de 98,5 milioane de dolari.


Filmul "Marele Gatsby", cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a coborât pe locul al doilea în box office-ul românesc, cu încasări de 529.546 de lei şi 23.857 de spectatori. Lungmetrajul, o nouă ecranizare a romanului scris de F. Scott Fitzgerald, a fost proiectat în premieră mondială în deschiderea Festivalului de Film de la Cannes, pe 15 mai. Nick Carraway (Toby Maguire) este atras de lumea misterioasă şi plină de bogăţii a vecinului său, Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), pe care o consideră fascinantă şi extravagantă. Curând, însă, Nick se trezeşte prins în universul lui Gatsby, unde nebunia, obsesia şi tragedia pândesc la tot pasul. Cadrele spectaculoase, costumele senzaţionale şi atmosfera romantică a anilor 1920 sunt susţinute cu realism de efectele 3D ale filmului şi de interpretările excepţionale ale lui Leonardo DiCaprio, Toby Maguire, Carey Mulligan, Isla Fisher şi ale altor actori extrem de talentaţi. Filmul este adus pe marile ecrane româneşti de MediaPro Distribution.

Pe poziţia a treia în box office-ul românesc s-a situat "Star Trek în întuneric 3D/ Star Trek Into Darkness", cu încasări de 175.930 de lei şi 7.921 de spectatori. Noul film din universul cult "Star Trek", produs şi regizat de J.J. Abrams, cu Chris Pine în rolul Căpitanului Kirk şi Zachary Quinto în cel al celebrului Spock, a obţinut încasări de 70,6 milioane de dolari în primul weekend de proiecţii la nivel internaţional. În timp ce se întoarce acasă, echipajul de pe Enterprise trebuie să facă faţă unor forţe "teroriste" implacabile din sânul propriei organizaţii, determinându-l pe Căpitanul Kirk să lanseze o vânătoare de capete, pentru a-l neutraliza pe acela care reprezintă el însuşi o armă de distrugere în masă.


În total, în weekend, cinematografele româneşti au avut încasări de 2.687.225 de lei şi 143.045 de spectatori.

abonare newsletter