Actualitate

Hollywood-ul pregăteşte un film biografic despre viaţa şi cariera actriţei Greta Garbo. Vezi cine va juca rolul principal!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/21/greta-garbo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un film despre viaţa şi cariera actriţei Greta Garbo, în care rolul principal va fi interpretat de actriţa olandeză Carice Van Houten, devenită celebră recent graţie serialului "Urzeala Tronurilor", se află în pregătire la Hollywood.

Actriţa olandeză Carice Van Houten, interpreta personajului Melisandre din serialul "Urzeala Tronurilor", va studia filmele în care a jucat Greta Garbo. Acest film biografic, al cărui titlu nu a fost deocamdată ales, va prezenta viaţa celebrei actriţe suedeze, începând cu originile ei modeste, de pe vremea când lucra ca vânzătoare într-un magazin din Stockholm, şi până la zilele ei de glorie de la Hollywood, când era considerată una dintre cele mai frumoase şi mai enigmatice femei din lume, informează contactmusic.com.


Carice Van Houten, care va fi şi producătoarea filmului, a declarat pentru Screendaily.com: "Am crescut cu filme mute. Întotdeauna am avut o fascinaţie nesfârşită pentru acea perioadă. Greta Garbo m-a impresionat mai mult ca oricare alt star de cinema şi acest sentiment nu m-a părăsit niciodată. Mă simt puternic atrasă de povestea ei, de arta ei, de singurătatea ei şi de structura ei frumoasă şi complexă".

Greta Garbo şi-a început cariera actoricească la Hollywood, în filme mute, precum "Flesh and the Devil" (1927), şi a fost unul dintre puţinii actori care au reuşit tranziţia la filmele cu sonor, devenind o imagine simbolică pentru cinematografia mondială, atât pentru frumuseţea, cât şi pentru talentul ei.


A fost de patru ori nominalizată la Oscar, prima dată pentru filmul "Anna Christie" (1929), câştigând, în 1954, premiul pentru întreaga carieră.

Carice Van Houten

abonare newsletter