Actualitate

VIDEO: Danemarca, câştigătoarea concursului Eurovision 2013, acuzată de plagiat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/21/emmelie-de-forest1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Reprezentanta Danemarcei, câştigătoarea concursului Eurovision 2013 cu piesa "Only Teardrops", a fost acuzată de presa olandeză că ar fi plagiat melodia "I Surrender", lansată în 2002 de grupul olandez K-Otic, care nu mai există în prezent. </strong></p>

Cântecul Danemarcei, care a câştigat finala concursului Eurovision 2013, sâmbătă seară, în oraşul suedez Malmo, ar putea fi un plagiat al unei piese olandeze, care include un refren şi o partitură pentru flaut ce seamănă foarte mult cu piesa daneză, informează bigbangblog.net.


Cântecul "Only Teardrops", interpretat de Emmelie de Forest, debutează cu o introducere muzicală care aminteşte foarte mult de versiunea lansată de grupul olandez K-Otic, iar această asemănare nu a trecut neobservată de utilizatorii olandezi de pe reţelele de socializare.

Producătorul muzical Eric van Tijn recunoaşte că asemănările dintre cele două partituri pentru flaut sunt mari, dar a subliniat faptul că acesta este singurul element de asemănare dintre cele două cântece, relatează cotidianul olandez De Telegraaf.


Purtătorul de cuvânt al concursului Eurovision, Sietse Bakker, a insistat la rândul său asupra diferenţelor dintre o asemănare şi un plagiat şi a spus că în fiecare an cântecul câştigător la Eurovision este supus unor astfel de critici.

Postul radiofonic olandez 3FM l-a contactat telefonic, luni, pe solistul grupului K-Otic, Bart Voncken, cerându-i să se pronunţe în această chestiune.


Voncken a spus că, atunci când a ascultat cântecul danez de la Eurovision, a remarcat o anumită asemănare. După ce a ascultat cele două piese, el a spus că există într-adevăr anumite note similare în cele două piese, dar, după părerea lui, această asemănare nu este suficientă pentru a se putea vorbi despre un plagiat.

Danemarca a câştigat concursul Eurovision 2013, cu melodia "Only Teardrops", interpretată de Emmelie de Forest, care a obţinut 281 de puncte în urma voturilor publicului şi ale juriului internaţional. Pe următoarele două poziţii s-au clasat Azerbaidjan şi Ucraina.



Citeşte şi:

Azerbaidjanul cere renumărarea voturilor de la Eurovision


DANEMARCA A CÂŞTIGAT FINALA EUROVISION 2013. Pe ce loc s-a clasat România


Ultimele Stiri
abonare newsletter