Actualitate

Festivalul de Muzică Barocă „La Stravaganza” începe astăzi la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/21/afis lastrvaganza 10 mai 2013.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Ajuns la a treia ediţie, Festivalul de Muzică Barocă La Stravaganza se va desfăşura pe parcursul a opt zile, între 21-28 mai, şi va cuprinde concerte interesante de muzică veche, între care şi unul de muzică veche transilvană în primă audiţie, două masterclass-uri (orgă şi vioară barocă), precum şi simpozionul „Arta interpretativă şi instrumentele din Baroc”. </strong></p>

 


Concursul de muzică de cameră, aflat şi el la cea de-a treia ediţie, este unicul de acest gen în Europa de Sud-est şi ocupă un loc important, deoarece este unul dintre cele mai eficiente mijloace de promovare a stilisticii interpretative baroce în rândul tinerilor muzicieni. Atelierul liric constituie o prezenţă nouă în cadrul manifestărilor festivalului, iar toti participanţii la acest proiect sunt actuali sau foşti studenţi ai claselor de muzică de cameră veche sau ai cursurilor de Stilistica interpretării muzicii baroce. Anul acesta va fi prezentată Cantata BWV 211 („Schweigt stille plaudert nicht”), de J. S. Bach, cunoscută şi sub numele de Cantata cafelei.

Invitatul de onoare al festivalului este renumitul organist german Martin Schmeding, profesor la Universitatea de Muzică din Freiburg/Germania. El va conduce un masterclass între 21-24 mai, va susţine un concert extraordinar în data de 23 mai şi va prezida juriul concursului de muzică de cameră.


Programul integral al festivalului poate fi consultat aici.

abonare newsletter