Actualitate

A șasea premieră a stagiunii la Teatrul Maghiar din Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/20/csipke_proba1_bi-4049.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Marţi, 21 mai, ora 20.00, va avea loc în Sala studio a Teatrului Maghiar de Stat Cluj premiera spectacolului Dantelă, adaptare scenică de Kornélia Góli şi Kinga Mezei după romanul Mamó de Angi Máté, regia: Kinga Mezei. Este a șasea premieră pe care Teatrul Maghiar de Stat o are în această stagiune.

Mamó de Angi Máté este o carte-monolg care spune povestea unei feţiţe orfane crescută de bunica sa. Fetiţa Angi tânjeşte după afecţiunea şi atenţia bunicii, pe care o numeşte mamó. Este un roman care pare destinat scenei, datorită poeziei şi dramatismului pe care el îl conţine.


Pornind de la textul scris de tânăra autoare Angi Máté, care în momentul scrierii romanului locuia la Cluj, Kinga Mezei a imaginat un spaţiu de poveste în care povestea micuţei Angi se construieşte asemeni asemeni unei bijuterii în filigran. Din distribuţie fac parte actorii: Andrea Kali, Melinda Kántor, Aniko Pethő, Sándor Keresztes, Loránd Váta, Balázs Bodolai.

Mezei Kinga s-a născut în Serbia. A studiat actoria la Academia de Artă din Novi Sad pe care a absolvit-o în anul 1999, de atunci lucrează ca actriţă şi regizoare. Între 1999-2004 este membră a Teatrului din Novi Sad, între 2004-2009 a colaborat cu Teatrul Bárka din Budapesta, iar din anul 2011 lucrează la Teatrul Kosztolányi Dezső din Subotica. De când şi-a început cariera, a primit mai multe premii pentru regie, pentru roluri cât și pentru scenografie.


Următoarele reprezentaţii vor avea loc luni, 3 iunie, ora 20.00 şi duminică, 9 iunie, ora 20.00. Spectacolul beneficiază de supratitrare în limba română.

Biletele pot fi achiziţionate de la casa de bilete a Teatrului Maghiar de Stat, zilnic între orele 10.00-13.00 şi 16.30-18.30 sau on-line de pe site-ul: www.biletmaster.ro.


 

 

abonare newsletter