Actualitate

Cristian Mungiu sub aceeaşi umbrelă cu Nicole Kidman, la Cannes

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/16/raine2.jpg" border="0" width="280" height="378" style="float: left; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Fast şi strălucire la Cannes unde covorul roşu a fost întins deja pentru vedetele care participă la cea de-a 66 – a ediţie a cunoscutului festival de film. După o paradă de modă pe covorul roşu, oferită de vedetele ediţiei din anul acesta, pe treptele de la Palais du Cinema, dansatoare coborâte parcă din pelicula "Marele Gatsby" - filmul de debut al festivalui -  au oferit un adevărat spectacol. </strong></p>

Deşi anul acesta niciun român nu se bate pentru "Palme D'Or", unul care are deja trofeul în vitrină va avea un cuvânt greu de spus în alegerea celor mai bune filme, Cristian Mungiu făcând parte din  juriu.


Regizorul român laureat cu Palme d'Or în 2007 a “inaugurat” covorul roşu, alături de ceilalţi membrii ai juriului, într-un ropot de aplauze. Acesta a fost prezent la deschiderea evenimentului alături de Steven Spielberg şi Nicole Kidman, cu care a împărţit aceeaşi umbrelă.

Chiar dacă a plouat cu găleata, sute de cinefili au venit să îşi vadă vedetele preferate, la paradă de pe covorul roşu. Printre cei opt membri ai juriului care au făcut senzaţie se numără preşedintele juriului Steven Spielberg, actorul laureat cu Oscar Cristoph Waltz, realizatorul taiwanez Ang Lee şi actriţa Nicole Kidman. Onoarea de a ridica, simbolic, cortina festivalului i-a revenit actorului american Leonardo DiCaprio.


"Marele Gatsby", pelicula-spectacol semnată de Baz Luhrmann, a dat startul balului încă de pe covorul rosu. O trupă de dansatori în costume inspirate de moda anilor '20 a animat atmosfera. Apoi a fost rândul actorilor din film, în frunte cu Leonardo di Caprio, să primească aplauze.

"Marele Gatsby" va fi adus de Mediapro Distribution şi pe ecranele din Romania, începand de vineri.



Citeşte şi:


VIDEO: Cristian Mungiu şi Steven Spielberg, parodiaţi într-o emisiune TV de satiră difuzată în Franţa


abonare newsletter