Actualitate

„Devoratorii de publicitate” se întorc la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/13/noaptea devoratorilor de publicitate.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cele mai bune, emoționante sau amuzante clipuri publicitare vor putea fi urmărite la Casa TIFF în cadrul unei serii de zece proiecții organizate sub genericul „Noaptea devoratorilor de publicitate”. </strong></p>

Primul eveniment va avea loc mâine, 15 mai, de la ora 22 până la miezul nopții, iar următorul este programat pentru data de 22 mai.Spectacolul nocturn vrea să pună în evidență valențele artistice ale publicității, fascinația asupra mulțimilor și puterea de seducție și de depășire a oricăror bariere, lingvistice, etnice sau culturale. Acest gen de cinema îmbină esteticul cu spiritul ludic.


„Noaptea devoratorilor de publicitate” este un spectacol creat de către Jean Marie Boursicot în 1981, care s-a transformat de atunci într-un fenomen binecunoscut la nivel mondial. Show-ul i-a cucerit pe oamenii pasionați de publicitate din întreaga lume, dar are și meritul de a stârni interesul celor care, înainte, nu acordaseră acestui domeniu atenția pe care o merită. Pentru ca publicul să aibă mereu acces la cele mai interesante clipuri, Jean Marie Boursicotdeține în colecția sa de peste 700.000 de producții publicitare, îmbogățită anual cu încă cel puțin 10.000 de clipuri – ceea ce i-a adus și înregistrarea în Cartea Recordurilor.

Și în România, evenimentul este deja consacrat; de la prima ediție organizată în 1995, „Noaptea devoratorilor de publicitate” a însemnat o atmosferă incendiară, bună dispoziție, aprecierea creativității și plăcerea de a descoperi că o reclamă transmite mult mai mult decât simplul mesaj comercial.

abonare newsletter